4 tips om uw terras een Provençaalse uitstraling te geven!

6/07/2020

De halve wereld rondtrekken? Dat zit er momenteel niet in. Nood aan zuiderse sferen? Begin met je tuin. Met enkele kleine ingrepen lijk je je in je eigen tuin in één of ander mediterraans land te bevinden. En dit zonder vervuilende vliegreis en tijdverlies. Waarom zou je er niet meteen mee aan de slag gaan?

Lindsey Lamont on Unsplash

Te gek die terra

Die typische terra kleur, die wil jij toch in je tuin? Een sfeervolle terra kleur doet het uitstekend op je tuinmuur en geef je tuin een instant mediterrane boost. Je waant je in Marokko of Spanje. Bovendien hoef je aan je wanden niet teveel tijd te besteden, het mag heerlijk ruw. Of heb jij in de warme landen al veel perfect afgewerkte muren gezien? Af en toe een pittig zomers kleurtje zorgt voor extra schwung. Decoratie is daarvoor het perfecte instrument.

Natuurlijke materialen en tinten

In je tuin wil je tot rust komen, toch? Ruw hout, riet en klei: het zijn maar enkele natuurlijke materialen die je kunt inzetten om in je tuin een zonnig vakantiegevoel mee te pikken. Kussens met weelderige patronen maken het geheel af. Laat je heerlijk wegzakken en geniet van de zon. Een boho-sfeertje past perfect bij zomer en doet je gedachten even afdwalen naar Ibiza.

Tuinpaden

Verharde paden typere zuiderse landen. Maak je eigen tuinpaden dus ook niet te afgelikt maar ga voor een verhard zandpad Een mengsel van fijn zand en grind kan ook perfect. Een grovere grindsoort is praktischer want blijft minder aan je schoenen hangen, we geven het maar even mee. Het alternatief? Enorme buitentegels met zuiderse patronen. Ze brengen kleur en zijn makkelijk in onderhoud. Twee vliegen in één klap.

Potten heb je nooit teveel

Haal die terracotta potten maar van stal, je hebt er nooit genoeg. Zet ze bij elkaar in alle mogelijke maten en vormen en bewonder het resultaat. Diepgroene planten maken het perfecte plaatje voor op je Instagram compleet. En onthoud: hoe meer potten met groen, hoe beter.