Welke tapijtvorm voor uw huis?

6/07/2020

Rond, vierkant of iets ongewoner: tapijten zijn er vandaag in alle vormen en maten! Maar hoe bent u zeker van de juiste keuze? We zoeken het samen met u uit!

Allo Tapis

Vierkante tapijten

Vierkante tapijten zijn steeds meer trendy! Ze geven een op en top eigentijdse touch aan uw interieur, terwijl ze lange ruimtes breken en er meer structuur in brengen. Ze zijn vaak terug te vinden in kantoren, maar duiken ook steeds vaker op in inkomhallen.

Ronde tapijten

Ronde tapijten zijn vaak niet aan te raden in lange, smalle ruimtes: in dat geval maken ze de ruimte visueel kleiner. Maar in een kinderkamer, een kleinere ruimte of in de eetkamer onder een ronde tafel doen ze wonderen! Ronde tapijten brengen een gevoel van gezelligheid! Uiteraard zijn ze eerder af te raden onder vierkante tafels…

Rechthoekige tapijten

Dit zijn de traditionele tapijten. Maar denk niet dat ze uit de mode zijn. Ze krijgen immers steeds vaker een plaats onder meubels en eettafels. In dat laatste geval neemt u best een exemplaar dat 50 centimeter voorbij de tafelpoten komt, waardoor er genoeg plaats is voor de bewegingen van de stoelen…

Ongewone tapijten

Tapijten bestaan in alle vormen: harten, bloemen, veelhoeken… Deze tapijten passen perfect in kinderkamers, waar ze zorgen voor een warme en ludieke noot!