Plintverlichting: een leuk extraatje

19/06/2020

Een prioriteit is het meestal niet, maar plintverlichting kan zeker wat extra’s geven aan je interieur. Maar waarop moet je letten bij het kiezen van de verlichting voor je plinten en waar zit de meerwaarde? Wij vertellen het je in deze beknopte blog.

Plinten zorgen met verlichting voor sfeer

Je kunt opteren voor een bijkomend sfeerlichtje, maar geloof ons maar dat plintverlichting voor extra cachet zorgt. Plintverlichting draagt bij aan de sfeer in je interieur en kunnen je ruimte meer uitstraling geven. De verlichting springt in het oog, is zuinig en tegelijkertijd subtiel en aanwezig. Bovendien zie je plintverlichting nog niet overal, waardoor je je toch nog een beetje kunt onderscheiden met je interieur.

Plintverlichting kan in elke woning

In principe kunnen verlichte plinten in elke ruimte en woning geïntegreerd worden. Plafonds, wanden en deuren: het kan allemaal. Ook op het vlak vloerbedekking zijn er geen beperkingen. Verlichte plinten laten zich uitstekend matchen met alle vloersoorten. Maar niet enkel in gezinswoningen en appartementen komen deze plinten tot hun recht, ook in commerciële ruimtes of kantoren vormen ze vaak een blikvanger.

Schok- en waterbestendig

Kies je voor kwalitatieve plinten, dan kunnen deze wel tegen een stootje. Bovendien beschermen ze je muren tegen al te veel schade. Verlichte plinten zijn waterdicht, waardoor er naar hartenlust gepoetst kan worden. Plintverlichting bestaat uit ledverlichting wat ook nog eens bijzonder zuinig is. Ledlichten gaan bovendien lang mee.

Nachtelijke leidraad

Wist je dat plintverlichting ook veilig is? Een nachtelijk toiletbezoek of ‘s avonds laat thuiskomen? Je vindt makkelijk de weg door anderen te wekken door middel van plintverlichting. Met een minimum aan licht kun je je toch in huis verplaatsen. En ja, dat doe je in stijl.

Tegenwoordig zijn er al heel wat fabrikanten die verlichte plinten op de markt brengen. Van peperduur tot best betaalbaar. Informeer je grondig en kies voor een kwalitatieve partij. Plinten gaan een hele tijd mee, dus zijn een investering waard.