Maak zelf een anti-muggenkaars: gemakkelijk, snel en natuurlijk!

22/06/2020

Door de zon en de hogere temperaturen voelen muggen zich weer in hun nopjes en komen ze je woning binnen, met alle ergernissen van dien.

Naast UV-lampen en anti-muggenstekkers vol chemische producten, kan je ook voor een efficiënte, natuurlijke en goedkope oplossing kiezen: de kaars! Je fleurt er je huis mee op en je bent meteen ook verlost van die lastpakken.

Slechts vier ingrediënten!

Je hebt maar vier elementen nodig om een anti-muggenkaars te maken: bijenwaskorrels (die je in de betere drogisterij vindt), citronella essentiële olie (citronella van Java is het meest intens), een kaarslont en een glazen bokaal.

Materiaal verzameld? Dan is het tijd om aan de slag te gaan. Verwarm de bijenwaskorrels au bain-marie. Als ze vloeibaar zijn geworden, voeg je 25 tot 30 druppels citronella essentiële olie toe en meng je het voorzichtig door de bijenwas. Na enkele minuten giet je het mengsel in een bokaal waarin het kaarslont zit. Houd de lont goed strak en recht terwijl de was uithardt. Laat de kaars daarna 4 tot 5 uur afkoelen op kamertemperatuur.

Voilà, je bent klaar om te strijden tegen het meest gevreesde insect van de zomer!