Je woning herinrichten op 2 dagen tijd

15/06/2020 - partner: Immovlan.be

Op 2 dagen tijd je interieur opnieuw inrichten? Perfect mogelijk. Stroop komend weekend de mouwen op en pak je interieur aan. Het resultaat? Dat heb je helemaal zelf in handen. De onderstaande tips zetten je alvast aardig op weg.

Start met een kleurenplan

Beginnen doe je met een kleurenplan. Welke kleuren wil je interieur zien terugkomen en hoe kom je tot de perfecte combinaties. Online vind je heel wat inspiratie, maar je kunt ook een verfwinkel bezoeken. Een moodboard kan je helpen om de verkoper een idee te geven waar je naartoe wil. Alleen al het aanpassen van de kleuren in je woning, kan een wereld van verschil maken. Pinterest en Instagram zijn hierbij echte bondgenoten.

Welke items wil je behouden?

Waarschijnlijk wil heel wat spullen en meubels behouden. Het is tijd om een selectie te maken. Vertrek vanuit deze items en stel de rest er rond samen. Zo druk je de kosten en be je zeker dat de verschillende items met elkaar matchen.

Neem afscheid van spullen

Tijd om afscheid te nemen. Spullen die niet meer in je interieur passen moeten weg. Verkoop ze online of breng ze als het niet anders kan naar het containerpark. Wees kritisch en zorg dat enkel de noodzakelijke spullen overblijven.

Werk gestructureerd

Werk aan één ruimte per keer en werk de ruimte netjes af. Tegelijkertijd verschillende ruimtes onder handen nemen zorgt voor chaos. Vooraf een schema maken kan helpen.

Accessoires maken het verschil

De juiste accessoires pimpen je interieur zonder dat je een fortuin hoeft uit te geven. Investeer in degelijk materiaal en eyecatchers. Less is more!