Stijlvol wonen met een industrieel interieur

3/06/2020

Je hebt net de sleutels van je prachtige nieuwe huurwoning, of je hebt het voor elkaar gekregen je droomhuis te kunnen kopen? Dan begint het inrichten en vormgeven.

Niets is leuker dan deze fase waarin je je helemaal uit kunt leven en je eigen stijl nog beter kunt ontdekken. Tijd om na te gaan denken wat voor woonstijl je in je nieuwe huisje zou willen hebben. Met een industrieel interieur weet je zeker dat je voldoet aan de laatste trends. Met een stijlvolle vloerlamp industrieel heb je alvast de perfecte basis voor je nieuwe inrichting.

Stalen frames en beton

Vaak denken we dat een industrieel interieur vooral bestaan uit veel beton en zo veel mogelijk stalen deuren en ramen. Al zijn dit elementen die we vaak terug zien komen in industriële inrichtingen, is het zeker niet zo dat een interieur zonder deze elementen niet industrieel is. De definitie van een industrieel interieur is vooral open ruimtes en robuuste materialen. Toch komt staal wel degelijk vaak terug in dit soort interieurs. Denk aan mooie tafels in combinatie met hout, of stalen stoelframes in combinatie met authentieke leren zittingen. In een industrieel interieur is het ook belangrijk genoeg groen te hebben – zet een mooie grote plant in de hoek en complimenten van je gasten zijn verzekerd.

Industriële vloerlamp

Uiteindelijk staat of valt een industrieel interieur met de accessoires die je zelf toevoegt. Maak gebruik van accessoires met warme en natuurlijke kleuren zoals hout. Of ga voor een heerlijke zachte wollen denken op de bank – niet alleen om warm onder te kunnen zitten, maar ook voor de knusse touch aan de inrichting. Heel belangrijk bij een industriële inrichting is de verlichting. Zorg voor mooie lampen aan de plafonds, zoals echte oude fabriekslampen. Ook een mooie industriële vloerlamp echt niet ontbreken. Ga voor een stalen eenvoudige vloerlamp of juist voor een robuuste vloerlamp als echte blikvanger in je interieur. Met een dimmer op je vloerlamp creëer je nog meer gezelligheid in de kamer. Een stijlvol interieur creëren is helemaal niet zo eenvoudig, maar één ding is zeker: met de industriële woonstijl kun je bijna niets fout doen!