5 gemakkelijke kamerplanten

13/05/2020

Ben je ervan overtuigd geraakt dat de relatie tussen jou en planten onmogelijk is? Dat je er nooit in zal slagen een plant langer dan drie of vier maanden in leven te houden? Geen paniek, ons team heeft vijf kamerplanten gevonden die ook zonder groene vingers erg gemakkelijk te onderhouden zijn.

De ene plant is de andere niet

Zoals elk levend wezen hebben planten verschillende noden: water, zonlicht, bepaalde zorgen. Ze kunnen dus niet allemaal op dezelfde manier verzorgd worden. We kunnen een onderscheid maken tussen de delicate planten, die geschikt zijn voor een eerder ervaren publiek, en de sterkere planten die gemakkelijker te verzorgen zijn en die dus de voorkeur dragen van beginners of vergeetachtige plant moms en dads. Het is ook in die categorie dat we zijn gaan zoeken!

Scindapsus of pothos

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Kristina Lewis (@kristina_at_home) le

Deze tropische plant is de ideale hang- of klimplant. Ze heeft niet veel nodig, houdt van zowat elke standplaats en heeft maar gemiddeld water nodig. Haar groeisnelheid is wel afhankelijk van haar positie al dan niet in het zonlicht. Hoe meer licht ze krijgt, hoe sneller ze zal groeien. Kies voor een traditionele variant in plaats van een hybride. Kruisingen groeien over het algemeen trager.

Chlorophytum comosum of graslelie

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Botanical (@botanical.thuis) le

Ook deze tropisch plant heeft niet zoveel eisen. Ze produceert heel wat “baby’s” die je kan afknippen en in water kan laten schieten. De plant kan dus gemakkelijk vermeerderd worden en is een favoriet van beginners! Om haar te laten groeien, zet je haar op een lichte plaats zonder direct zonlicht en geef je haar een keer per week water.

Yucca of olifantspoot

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par CUEMARS (@cuemars) le

Het statueske uitlerlijk van de yucca geeft aan elk interieur een elegante en exotische touch. Hij groeit gemakkelijk, is niet kieskeurig op vlak van temperatuur (tussen 7 en 24°) en kan in de buurt van een raam gezet worden. Een yucca heeft gemiddeld water nodig. Let op, de bladeren zijn wel erg scherp. Je zet de plant dan ook beter buiten het bereik van kleine kinderen.

Ficus elastica of rubberboom

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Mish (@plantedbymish) le

De ficus elastica wordt erg gewaardeerd om zijn weelderige bos bladeren die in kleur varieert van groen tot donkerbruin en om zijn gemakkelijke verzorging. De plant houdt van licht, maar niet van zonnestralen, en heeft maar gemiddeld water nodig. Om haar in goede conditie te houden, kan je haar mooie, glanzende bladeren regelmatig afstoffen en haar bladeren tussen de lente en de herfst een keer per maand besproeien.

Sansevieria of vrouwentong

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Rae ???? (@lionandlily) le

Deze bonte, verticale vetplant is met weinig tevreden! Of je haar nu op een zonnige of schaduwrijke plek zet, ze heeft genoeg aan een watergift per maand! Eigenlijk kunnen alleen een overstroming en te lage temperaturen haar fataal worden. Ze kan goed tegen tocht en droge lucht. Een echte survivor!