Geef jouw muur net dat tikkeltje meer uitstraling: 5 tips!

21/04/2020

Nu je meer dan ooit thuiszit, uitgekeken op je saaie muren? Geen probleem, ga voor opvallende prints en nee, daar hoef je geen fortuinen voor neer te tellen. Blikvangende prints geven je muren en interieur uitstraling, kracht en persoonlijkheid. Wij geven je alvast enkele tips, zodat je zelf aan de slag kunt.

Ga voor betaalbare kunst

De tijd dat kunst peperduur of anders heel basic was, ligt al een tijdje achter ons. Op het internet vind je heel wat betaalbare kunst die je interieur een instant boost geeft. Het hoeft daarom niet altijd een schilderij te zijn, ook een prachtige foto is zeker en vast een valabele optie. Ook op tweedehandssites en in de online shops van musea kun je prachtige en vaak betaalbare werkjes vinden. Neem er je tijd voor, kies zorgvuldig en sla je slag. Weet dat één grote blikvanger aan je muur vaak de ruimte maakt of kraakt.

Een fleurig bloemenpatroon

Dat het bloemenpatroon zowel in fashion als in interieur al enkele jaren terug is, hoeven we je vast niet meer te vertellen. Het stof is er al lang af en zelfs retro bloemetjesbehang kan perfect. De patronen zijn er in alle mogelijke kleuren, het is maar wat het beste bij je interieur past. Het geeft pit aan je interieur, al is zoveel extravagantie natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Begin met een accentmuur als je niet zeker bent en kijk wat het geeft. Durf en ga voor kleur, wij garanderen dat je er een stuk vrolijker van wordt.

Combineer prints

Waarom zou je kiezen, als je net zo goed verschillende prints kunt combineren. Het vergt wat inzicht en lef, maar in principe kan iedereen het. En is het resultaat ondermaats, dan is het zo weer aangepast. Een beetje voorbereidend werk kan wel nuttig zijn en een moodboard valt te overwegen. Zo weet je dat de compositie volledig tot zijn recht zal komen en win je aardig wat tijd.

Nieuwe meubels? Een nieuw kleurtje

Net nieuwe meubels aangeschaft, dan is het misschien tijd om de kleur van je muren aan te pakken. Zo komen je meubels vaak beter tot hun recht.

De gallery wall

De gallery wall voorbijgestreefd? We dachten het niet. Een wand vol zorgvuldig geselecteerde muurdecoratie is nog steeds helemaal in en geef je interieur karakter. Kies voor een bepaalde stijl of maak er juist een kakofonie van. Mix en match, weet dat een grote ruimte niet nodig is en laat er je persoonlijkheid in terug komen. Achter een goede gallery wall zit een verhaal, jouw verhaal.