Tapijt: Je weet niet wat kiezen? Al nagedacht over monsters?

21/02/2020

Het is niet altijd gemakkelijk om te weten welk tapijt je moet kiezen voor je keuken, woonkamer of slaapkamer. Welk materiaal, welke kleur, welke afwerking? Hoe weet he wat kiezen?

De meest geschikte oplossing, om zeker te zijn dat u zich niet vergist, is om er eerst een aantal stalen bij te halen… Zo kan je de mening van je entourage vragen over dit materiaal of deze kleur.

Je moet ook weten dat sommige bedrijven een gratis staaltje aanbieden, levering inbegrepen! Het is niet nodig om een grote hoeveelheid te bestellen, aangezien vijf monsters meestal genoeg zijn om verschillende patronen, materialen en texturen te onderzoeken.

Hoe kies je een tapijt?

Het beste is natuurlijk om op voorhand modellen te selecteren die passen bij je interieur. Een tapijt kan de stijl van een interieur versterken of iets extra toevoegen. Kies in ieder geval voor een kleur die goed bij je interieur past of die er een perfect contrast mee vormt (en die van uw tapijt de blikvanger van uw huis maakt). Als de ruimte waarin het zal worden geïnstalleerd al erg vol is met patronen, vermijd dan het toevoegen van meer en kies in plaats daarvan voor een sober tapijt.

Nogmaals, de keuze is niet gemakkelijk. Ruwweg kunnen tapijten worden onderverdeeld in drie categorieën: synthetische, plantaardige en natuurlijke tapijten. De eerste zijn het makkelijkst te onderhouden en de laatste zijn het warmst, maar ook het duurst…