5 toptrends op Pinterest voor je decoratie

13/01/2020

Waar haal jij de mosterd voor je decoratie? De kans is groot dat dit ondertussen op Pinterest en/of Instagram is. Verdwalen is daar echter kinderspel.

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Maria Fernanda Arquitetura (@arqmariafernanda) le

We zetten dan ook 5 belangrijke megatrends op een rijtje, zodat jij meer tijd hebt om je woning in te richten en minder tijd hoeft te spenderen op de sociale media!

Balans is key

Wij mensen streven meer en meer naar het vinden van de juiste balans en dat doen we ook in ons interieur. We willen ons omringen met spulletjes die onze een positieve vibe geven, zonder al te veel poespas en franjes. Een paar kleine decoratiestukken die een glimlach op je gelaat toveren, kunnen mee het verschil maken.

In de ruimte

We zijn 2020 en een halve eeuw na de eerste wandeling op de maan is het ruimte-thema helemaal terug van eigenlijk nooit weggeweest. Wetenschap wordt hipper en dat trekt zich op termijn ook door in je interieur. Met een aantal leuke sci-fi decoratiestukken zit je momenteel overduidelijk goed.

Return of the 90’s

Laat het een foute periode zijn, ze is wel helemaal terug. In de mode, in de decoratie: overal. Ook Generatie Z ontdekt deze periode en gaat er gretig in mee, terwijl bij millennials de nostalgie heerst. Dus haal de CD-speler weer boven, vis wat design op uit de jaren ‘90 en beleef die fantastische periode helemaal opnieuw.

Unisex in de kinderkamer

Met genders die steeds meer fluïde worden en hokjes die sneuvelen, kan de kinderkamer niet onaangetast blijven. Kinderkamers worden steeds meer genderneutraal en roze en blauwe krijgen het moeilijk. Stereotiepen verdwijnen meer en meer, ook in je interieur, dat staat vast.

Je eigen koffiebar

Al eens aan je eigen koffiebar in huis gedacht? Heel wat mensen wel, als we Pinterest mogen geloven. Een paar leuke krukken, een krijtbord en leuke kopjes die uitgestald worden en klaar. Een geweldige koffiemachine mag natuurlijk niet ontbreken. Je dagelijkse shot cafeïne drink je voortaan thuis, in stijl!