4 leuke interieurtrends in 2020

7/01/2020 - partner: Immovlan.be

Een nieuw jaar, nieuwe trends. In 2020 zijn er weer heel wat nieuwe tendensen. Wij volgen ze op de voet en plukken er alvast 4 uit. Zo ben je alvast weer helemaal mee bij de start van het nieuwe jaar.

Meubels met bijzondere bekleding

Fluweel is al enkele jaren populair, maar dit jaar komt daar de boucle stof bij. Een complex geweven stof met heel wat structuur. We zien deze stof niet enkel in de woonkamer verschijnen, ze verovert ook de slaapkamer. Naast de stof, staan ook banken met gebogen vormen in de picture. Vrouwelijke vormen en rondingen doen het goed.

Spiegels bij de vleet

De selfies mogen dan wel op de terugweg zijn, we gaan wel aan de slag met spiegels. Hoe kleiner je woont, hoe meer spiegels van pas komen. Ze vergroten de ruimte optisch en daar doe je je voordeel mee.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is meer dan een trend, het wordt hoe langer hoe meer een manier van leven. Energiezuinige verlichting, gerecycleerde materialen en tweedehands spullen zijn niet meer weg te denken uit onze interieurs. Natuurlijke materialen als hout en keramiek passen perfect in deze trend en geven een warme uitstraling aan je interieur.

Glanzende tegels

In 2020 mag het blinken, want glanzende tegels zijn helemaal in. Bovendien moeten niet al je tegels gelijk zijn, maar mogen ze variëren in afmetingen, afwerking en vorm. Daarbij doen vooral ambachtelijke tegels het goed, waarbij geen twee tegels helemaal hetzelfde zijn. Durf ook te experimenteren met patronen, ze mogen dit jaar best wat uit de band springen.