5 planten die de lucht in huis zuiveren

6/12/2019 - partner: Immovlan.be

In de winter is het natuurlijk moeilijk om de frisheid van de lente in je huis te krijgen… Hieronder vind je enkele planten die ideaal zijn als je de lucht binnenshuis zuiver wil houden en tegelijkertijd van de warmte van je verwarming wilt genieten.

Goudpalm (Areca)

via GIPHY

De Goudpalm komt oorspronkelijk uit de tropische wouden van China en India en is een van de meest luchtzuiverende planten. Hij geeft ook een exotische toets aan je interieur.

Spinnenplant of Chlorophyton comosum

via GIPHY

Deze eenvoudig te verzorgen plant komt uit Zuid-Afrika en past zich aan eender welke omgeving in je huis aan. Maar als je weet dat ze koolstofmonoxide elimineert, zet je hem waarschijnlijk het liefst in de keuken!

Slangenplant

via GIPHY

Naast spinnen zijn er ook slangen! Een andere charmante bijnaam van de Sansevieria is “vrouwentong”. Hoe je ze ook noemt, je wilt haar ongetwijfeld in je kamer. Deze vetplant doet ’s nachts namelijk niet aan fotosynthese, maar produceert net zuurstof!

Bamboepalm

via GIPHY

Deze mooie Aziatische plant is een expert in het zuiveren van je lucht! Ze onderschept formaldehyde, tolueen, xyleen en amoniak! Ze groeit bovendien ook nog eens goed in sombere ruimtes.

Lepelplant

via GIPHY

Deze extreem populaire witte plant staat symbool voor vrede en zuiverheid en doet die kwaliteiten alle eer aan. Ze zuivert de lucht en geeft een subtiele geur aan de omgeving.