5 tips om je interieur herfstklaar te maken

12/11/2019

De temperatuur zakt en het bladerdek kleurt oranje: de herfst doet zijn intrede. Je wilt het liefst onder een dekentje voor de haard kruipen terwijl de regen tegen het raam tikt. Hoewel niet iedereen een open haard heeft, kan je je interieur wel gemakkelijk herfstklaar maken. Wij geven je enkele tips om de gezelligheid in huis te brengen.

Ga voor een warm kleurenpalet

De zon gaat vroeg onder en je komt thuis in de avondschemer. Je hebt de kans nog niet gehad om een mooie herfstwandeling te maken. Breng daarom de herfstkleuren in huis. Roestbruin, okergeel en dieprood zorgen voor een geborgen gevoel binnenshuis, maar daarvoor hoef je niet meteen de verfpotten boven te halen. Met kussens breng je al veel warmte in huis. Speel met textiel en combineer fluweel met linnen. En vergeet vooral niet om in de zetel te ploffen…

Decoratief aardewerk

Ook je keuken krijgt een herfst make-over. Met aardewerk in warme tinten krijgt elke keuken een gezellige sfeer. Pluk letterlijk de vruchten van de herfst en vul een mooie schaal met kastanjes of walnoten. Zo heb je ineens een gezonde snack binnen handbereik.

Voetjes omhoog!

Een poef is ideaal om je voetjes op te leggen wanneer je gezellig in de zetel ligt. Je hebt poefs in verschillende maten en kleuren waardoor je ze perfect kan aanpassen aan je interieur en het seizoen. Ga voor een fluwelen poef, dat is de trend van nu en daarbovenop heerlijk zacht.

Pimp je dekentje

Kruip je al jaren onder hetzelfde dekentje, dan is het misschien tijd om daar verandering in te brengen. Je plaid houdt je niet alleen warm, het is ook een leuk detail in je interieur. Drapeer meerdere plaids van verschillende stofsoorten over je zetel of stapel ze mooi op. En als je echt gemotiveerd bent, kan je je eigen dekentje breien.

Steek kaarsjes aan!

Laat je verlichting voor wat het is en steek ’s avonds de kaarsen aan. Zoek kaarsen in zachte tinten van verschillende maten en plaats ze op een vuurvaste plateau. Je bespaart niet alleen op je energierekening, je creëert ook een gezellige herfstavond.