Kringwinkel: 4 goedkope tips om je interieur een nieuwe look te geven

29/08/2019 - partner: Immovlan.be

Zijn de kosten van het verbouwen van je woning iets te hoog uitgevallen en is je renovatie- of bouwbudget op? Denk er dan eens aan om langs te gaan bij een van de vele kringwinkels die je in ons land kunt vinden.

Ook wanneer je eens een nieuwe toets wilt geven aan je interieur, zijn deze tweedehands winkels een goede tip. Bovendien draag je ook nog eens bij aan een duurzame wereld, meubels en woonaccessoires krijgen immers een tweede leven wanneer ze gekocht worden bij de kringwinkel.

Of je nu je volledige inboedel wilt vervangen of op zoek bent naar leuke woonaccessoires om je interieur een frisse, nieuwe toets te geven. Dit zijn de allerbeste tips om te gaan shoppen bij de kringwinkel:

Antiek & vintage: de trend

Antieke, vintage meubels met gebruikerssporen vertellen een verhaal. Bij een kringwinkel vind je niets anders dan oude, doorleefde meubels met een ziel. Zo kan je gemakkelijk een ‘statement chair‘ of prachtige oude tafel tegen een betaalbare prijs op de kop tikken bij de kringwinkel. En wees niet bang dat vintage niet in je interieur past. Juist het combineren van oude en nieuwe meubels creëert een unieke sfeer in huis.

Kaders & kunst

In de kringwinkel vind je een schat aan antieke en bijzondere schilderijen. Van oude portretten tot abstracte kunst, vaak in mooie houten of bladgouden kaders. Zie je de kunstwerken niet graag, dan kan je enkel voor de fotokaders of schilderijlijsten naar de kringwinkel gaan. Kaders zijn vaak duur wanneer je ze nieuw koopt, bij de kringwinkel vind je ze echter tegen spotgoedkope prijsjes!

DIY

Misschien wel het leukste van shoppen in de kringwinkel: je kan er zelf van maken wat je wil. Zie je dat stoeltje graag, maar past de kleur van het hout niet in je interieur? Geef het een moderne toets en schilder het stoeltje in een kleur naar je smaak. Ben je verliefd op dat bladgouden kader, maar zie je er liever een ander schilderij in? Vervang het voor wat je maar wil. Je betaalt immers vaak maar een paar euro’s voor bijzondere stukken bij de kringwinkel.

Mix & match

Toe aan een nieuwe look in je interieur? Ook wanneer je je woning wil opfrissen, ben je bij de kringwinkel aan het juiste adres. Denk bijvoorbeeld aan kandelaars, vaasjes, bloempotten, serviezen, kussentjes of een lampenkap. Met deze woonaccessoires kan je in een handomdraai je interieur gemakkelijk en tegen een betaalbare prijs een nieuwe, frisse toets geven.