Tapijt in uw woonkamer? 3 fouten om te vermijden!

30/08/2019

Je woonkamer versieren met een tapijt is een goed idee. Het zorgt voor warmte, elegantie en comfort. Er zijn wel enkele fouten die je moet vermijden in de keuze van je tapijt!

1. Dezelfde afmetingen als je tafel kiezen

Denk je eraan je tapijt onder een tafel te plaatsen? Neem in dat geval niet exact dezelfde afmetingen als je tafel als referentiepunt, maar voeg daar nog een meter aan toe, zowel in de lengte als in de breedte. Je tapijt moet aan alle kanten “overlopen”.

2. Verliefd worden op een tapijt… en niet meer aan de rest denken!

Een levendig rood tapijt heeft je aandacht getrokken, maar je interieur is eerder sober en klassiek? Dat zou wel eens kunnen vloeken. Het komt ook wel eens voor dat een gedurfd object perfect in je interieur past, maar voor de zekerheid en om een “castingfout” te vermijden, raden we je aan om te kiezen voor een tint in dezelfde stijl als de kleuren in de ruimte.

3. Een licht tapijt in de hal

Zoek je een tapijt om aan de inkom te leggen of in een ruimte waar veel doorgang is? Vermijd dan lichte modellen die snel vuil worden. Als je huisdieren hebt, kies dan best niet voor te donkere tinten, aangezien daar de haren van je viervoeter heel duidelijk op te zien zijn!