7x planten die zorgen voor een betere slaap

19/08/2019

Kan je in de warme zomermaanden niet goed slapen door de hitte? Investeer dan eens in een paar kamerplanten voor je slaapkamer. Planten geven niet alleen sfeer, maar hebben ook veel voordelen voor je gezondheid.

Zo zijn er planten die luchtzuiverend werken, waardoor een verkoudheid of hoofdpijn voorkomen kan worden. Daarom een overzicht van 7 kamerplanten die voor een betere nachtrust zullen zorgen. Zeker het proberen waard!

Onze selectie aan planten

  • Klimop verbetert de luchtkwaliteit en maakt zuurstof aan waardoor je ’s nachts gemakkelijker kan ademen. Daarnaast vermindert schimmels in de lucht met wel 94%.
  • Lavendel helpt niet enkel om te ontspannen, er bestaat zelfs wetenschappelijk bewijs dat de geur van lavendel stress en angst tegengaat. Lavendelgeur verlaagt de hartslag en zorgt voor een rustige sfeer in de slaapkamer.
  • Aloë vera is een van de meest luchtzuiverende planten die er bestaat. Daarnaast verdraagt hij verwaarlozing goed, het kan dus geen kwaad als je de plant vergeet water te geven.
  • Jasmijn is een heerlijk geurende plant waardoor je direct een ontspannen geur krijgt in je slaapkamer. Daarnaast hebben studies aangetoond dat het parfum helpt bij depressie, stress en ademhalingsproblemen.
  • Sanseveria maakt tijdens de nacht nog meer zuurstof aan dan overdag. De plant is dus heel efficiënt om tijdens je slaap de luchtkwaliteit en je ademhaling te verbeteren. Daarnaast is dit plantje net als aloë vera ook nauwelijks te verwaarlozen, ideaal voor mensen zonder groene vingers.
  • Gardenia is een krachtige plant en heeft volgens verschillende studies hetzelfde effect als het slaapmiddel valium. Groene vingers zijn een must, want dit plantje vraagt wel wat verzorging.
  • Graslelie heeft net als aloë vera en sanseveria nauwelijks onderhoud nodig. Bovendien is deze plant ideaal voor mensen met stofallergieën, het zorgt ervoor dat er in je slaapkamer na 2 dagen tot wel 90% minder gifstoffen rond dwarrelen.

Ga vandaag nog naar het tuincentrum en schaf een van deze mooie kamerplanten aan. Bye bye slapeloosheid!