Kussens combineren als een pro

24/07/2019

Je zetel/woning decoreren met kussens, het klinkt evidenter dan het is. Wil je er verschillende combineren, dan houd je maar beter een aantal tips in het achterhoofd. Met deze 4 tips ga je kussens combineren als een pro én complimentjes sprokkelen.

Tip 1: Ga voor verschillende vormen

Niets saaier dan kussens die allemaal dezelfde afmeting hebben. Probeer kleine en grote kussens te combineren om zo wat meer variatie te brengen. Verschillende vormen: rond, vierkant of rechthoekig, kunnen natuurlijk ook. Op die manier schep je een interessanter beeld, dan enkel met de typische vierkante kussens.

Tip 2: MIx verschillende kleuren

Gebruik de regel voor drie voor het mengen van kleuren. Kies voor 3 kleuren die uitstekend bij elkaar passen en ga als je met meer kleuren aan de slag wil, voor verschillende tinten van deze kleuren. Wil je het niet al te opvallend hebben, kies dan voor tinten die al matchen met de rest van je woonkamer.

Tip 3: Speel met patronen

Bollen, strepen, puntjes: het kan allemaal. Probeer één hoofdpatroon te kiezen, dat in de verschillende kleuren van kussen terugkomt, maar combineer gerust verschillende patronen door elkaar. Ook hier weer: werk maximaal met 3 verschillende patronen, anders gaat al snel wanordelijk ogen.

Tip 4: Ga voor oneven

Oneven aantallen werken beter dan even. Ga dus voor 3, 5 of 7 kussens. Natuurlijk kun je er ook meer gebruiken.