Top 5 planten om je interieur helemaal op te fleuren

17/07/2019 - partner: Immovlan.be

Planten kan je transformeren in prachtige, decoratieve elementen. Een locatie kiezen die ze in de verf zet, is dan ook een must.

Deze vijf planten onderscheiden zich door hun groeicapaciteit en hun groot onderhoudsgemak.

De vijgenboom is de hippe plant van het moment en erg populair bij binnenhuisarchitecten. Als je eenmaal de beste plek hebt gevonden, vermijd dan het verplaatsen van de vijgenboome omdat deze de neiging heeft om zijn bladeren te verliezen wanneer hij van omgeving verandert.

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Into the Wild Plant Store (@intothewild_plants) le

De sansevieria is helemaal terug van weggeweest. Het silhouet van deze plant blijft niet onopgemerkt, vooral omdat hij tot een goede meter hoog kan worden. Hij is gemakkelijk te onderhouden en zuivert omgevingslucht uitstekend.

De gatenplant of monstera deliciosa was vooral in de jaren ’70 populair. Hij houdt van indirect licht (of halfschaduw) en kan zeer groot worden. Geef hem dus voldoende ruimte.

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par HousePlantopia ?? (@houseplantopia) le

De kentia is een sterke palmboom die in veel kantoren en openbare ruimtes wordt geplaatst. Het is een van nature elegante plant die van licht houdt, maar niet van direct zonlicht. De kentia groeit snel en moet in een constant vochtige grond staan. Let wel op dat de wortels niet in natte grond zitten.

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par J (@jacqueline.gif) le

De zamioculcas zit een diepgroene plant met weelderige, glanzende bladeren. Hij kan indrukwekkend groeien, vooral in de hoogte. Een heldere plek staat hem beter aan dan een schaduwrijke hoek.