6 trucjes om een donkere ruimte lichter te maken

8/05/2019 - partner: Immovlan.be

Zoveel mogelijk licht in huis hebben is niet enkel goed voor je humeur, ook voor je gezondheid. Een licht huis lijkt groter en geeft een goed gevoel. Zit je toch met een aantal donkere ruimtes, dan kunnen deze tips een oplossing bieden.

1. Ga aan het schilderen

Stap 1 in het lichter maken van kamers is ze schilderen. Met een witte muur die het weinige licht reflecteert zit je altijd goed. Een kunstwerkje kan, maar hang de muur niet vol, dit maakt de ruimte meer benepen.

2. Hang de juiste verlichting

Het juiste licht maakt een wereld van verschil. Ga voor ledverlichting. Niet alleen zorgt dit voor aangenaam licht, het is ook voordelig voor je portemonnee. Richt je lichten naar de plekjes waar je wat licht kunt gebruiken.

3. Spiegels

Spiegels gaan al eeuwen mee, maar zijn dé tool om licht te verspreiden in een ruimte. Een strategisch geplaatste spiegel versterkt het minste straaltje zonlicht dat binnenvalt. Een spiegel doet je ruimte sowieso lichter lijken.

4. De juiste kleur meubels

Ga voor meubilair met zachte kleuren. Pasteltinten doen het altijd goed om een donkere ruimte wat te pimpen. Vaak lijken je plafonds er ook net iets hoger door.

5. Ramen

Grotere ramen plaatsen kan, maar is vaak kostelijk. Bekijk eerst of je stores, gordijnen of zonwering geen nuttig licht tegenhouden. Kies deze ook in lichte kleuren, dat maakt ook al een heel verschil.

6. Metaalkleuren

Een tekening, poster of kunstwerkje in metaalkleur kan wonderen doen. Hang deze bij voorkeur naast het raam.