Zo maak je van je woning een oase van rust

25/04/2019 - partner: Immovlan.be

Met af en toe de drukte opzoeken is helemaal niets mis, maar eens je thuiskomt nood aan en oase van rust? Wij geven je alvast 5 waardevolle tips mee om van jouw thuis een oord van kalmte te maken. Wij geven het je op een briefje: hier word je helemaal zen van!

Ga voor blauw

Wil je minder stress, kies dan voor blauw in je interieur. Deze kleur zou immers voor de nodige rust zorgen. Meer nog, de kleur zou zelfs voor een lagere hartslag en een verbeterde slaap zorgen. Speel met blauwe verf, zorg voor wat accessoires of kies voor een kunstwerk met blauwe tinten.

Zorg voor natuurlijke lichtinval

Kunstlicht kan best gezellig zijn, maar the real thing zorgt voor rust. Van de nodige vitamine D krijg je immers een beter humeur en dat is geen fabeltje. Vermijd zware gordijnen waar ze niet nodig zijn en zorg in je interieur voor enkele spiegels die het licht strategisch weerkaatsen.

Planten

Een plant geeft een boost aan je humeur. Tover je interieur om in een groene oase en je bent nog mee met de nieuwste trend ook. Helemaal geen zin in het onderhouden van planten? Begin met enkele potjes kruiden.

Laat spiritualiteit toe

Ok, het klinkt een beetje zweverig, maar overdrijven is niet nodig. Zorg voor een fijne plek om te mediteren en brand wat salie om de negatieve energie uit je huis te krijgen. Gaat je dit al te ver? Brand dan wat geurkaarsen met citrus. Citrus kalmeert de geest!

Verdiep je in Feng Shui

Google de term maar eens als je deze niet kent. Qua hipheid heeft Feng Shui afgedaan, maar dat maakt het niet minder effectief. Deze Chinese aanpak zorgt voor de juiste energiestromen in je woning. Zorg voor een smetteloze eettafel en voorkom dat je bed in lijn is met de deur, zijn maar 2 van de aanbevelingen.