5 tips om van je eigen balkon een hotspot te maken

21/03/2019 - partner: Immovlan.be

Een balkon heeft veel meer te bieden dan je aanvankelijk denkt. Zo laten we je graag zien hoe je deze vaak kleine buitenruimte optimaal kan benutten zodat je er in de lente en zomer volop van kan genieten.

http://www.cotemaison.fr/

Met een aantal handige en snelle (budget)proof tips heb jij in een handomdraai een hotspot gemaakt van je eigen balkon.

Balkontip 1: Geen groene vingers nodig

Geen groene vingers? Geen probleem! Ook zonder groene vingers kan jij je eigen balkon omtoveren tot een kleine groene oase. Gebruik hiervoor onderhoudsarme planten, die alle weersomstandigheden kunnen weerstaan. Deze planten zijn perfect voor mensen die ‘vergeetachtig’ zijn en kunnen prima een paar dagen zonder water. Kies bijvoorbeeld voor lavendel of de Spaanse Margriet op je balkon.

Balkontip 2: Geen gereedschap nodig

Eigenlijk is het veel gemakkelijker om een balkon te onderhouden dan een tuin. Niet alleen door de kleine oppervlakte waarvoor je verantwoordelijk bent, maar ook vanwege het feit dat je veel minder tuingereedschap nodig hebt. Grote schoffel, grasmaaier of kruiwagen? Niet nodig! Een klein schepje en een gietertje zullen volstaan.

Balkontip 3: Verticaal tuinieren op het balkon

Wil je een eigen moestuin op je balkon? Dan is dat zeker niet onmogelijk! Maak hiervoor gebruik van verticaal tuineren. Dit neemt veel minder ruimte in beslag en bedekt meteen die saaie kale muur. Een balkon is eigenlijk ideaal voor het kweken van fruit en groenten. Zo kan je starten met het kweken van de zaadjes in huis en verhuis je ze naar buiten zodra er plantjes ontstaan. Hang de potten of bakken aan de muur en kweek je eigen moestuintje. Binnen geen van tijd kook jij met je eigen kruiden!

Balkontip 4: Bestraten op het balkon

Heb je er genoeg van om naar saai, lelijk grijs beton te kijken? Upgrade dan de vloer van je balkon. Dit kan gemakkelijk met een aantal vlonders of stukken kunstgras. Tegenwoordig kan je zelfs een balkon bestraten met speciale dunne tegels die perfect zijn voor het balkon. Het geeft je balkon direct een fijne en warme sfeer!

Balkontip 5: Decoratie balkon

Verander je balkon of kleine tuin in een magische ruimte, en creëer met hanglampen en lantaarnsnoeren een romantische sfeer. Om  een extra illusie van de ruimte aan je kleine balkon toe te voegen kan je een grote spiegel tegen het hek of muur aanzetten. Daarnaast mogen op het balkon tuinmeubelen niet ontbreken. Kies voor opvouwbare meubels zoals een bistrosetje. Relaxeer je graag? Kies dan voor een hangmat op je balkon!