De Himalaya zoutlamp: is deze lamp echt magisch?

27/11/2018 - partner: Immovlan.be

Ooit van zouttherapie of halotherapie gehoord? Dit is een eeuwenoude manier waarmee men het lichaam en de omgeving reinigt met Himalaya zout.

In grote brokken van dit speciale zout worden gaatjes gemaakt waarin een kaarsje of een lampje zit. Deze natuurlijke lampen zijn dankzij de roze-oranje kleur erg sfeervol, en bieden daarnaast nog meer gezondheidsvoordelen.  Misschien wel de perfecte aanvulling in jouw interieur?

Een natuurlijke lamp met gezondheidsvoordelen

De Himalaya zoutlamp wordt vervaardigd van kristalzout uit het Himalayagebergte. Wanneer de lamp brandt, produceert het negatieve ionen die die lucht zuiveren. De schadelijke ionen van bijvoorbeeld elektronische apparatuur verdwijnen hierdoor uit de lucht, dit is wetenschappelijk bewezen. Daarnaast schijnen Himalaya zoutlampen te helpen tegen huidziektes zoals psoriasis en eczeem, oorinfecties, bronchitis, sinusitis, astma en slapeloosheid. Wat een nuttig item om in huis te hebben!

Hoe werkt een Himalaya zoutlamp?

De werking van Himalaya zoutlampen is hetzelfde als zoutopname in het menselijk lichaam: zout trekt water aan en houdt dit vast in je lichaam. Zo neemt een zoutlamp vochtmoleculen uit de omgeving op, zoals als schimmels en bacteriën die (ook in een proper huis) rondzweven. Deze theorie is overigens niet getest, maar het is toch een fijn idee om een gezonde lamp in huis te hebben. Bewezen of niet, de roze lamp ziet er in ieder geval wel sfeervol uit en komt misschien wel perfect tot zijn recht in jouw interieur.

De Himalaya zoutlamp, ideaal voor op je nachtkastje

Himalaya zoutlampen zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en maten. Van kleine theelichthouders tot grote lampen van een paar kilo. Het roze-oranje licht van een zoutlamp geeft een warme en ontspannen sfeer, en is uitermate geschikt voor ruimtes in huis waar je je graag ontspant of juist concentreert zoals de living of je werkplek. De meeste uren van een dag breng je echter door tijdens je slaap, een Himalaya zoutlamp op je nachtkastje is dan ook geen overbodige luxe. Een luchtzuiverende lamp die ook nog eens sfeervol licht geeft in je slaapkamer, wie wil dat nu niet?