TOP 5 planten- en decoratietrends van dit najaar

3/10/2018

De herfst heeft iets magisch. Buiten daalt de temperatuur en nemen de bladeren gele, bruine, oranje en rode tinten aan. Binnen neemt dan weer de gezelligheid toe, met een knisperend haardvuurtje en sfeervolle kaarsjes.

De prachtige herfstkleuren en najaarssfeer kan je ook scheppen door kamerplanten in huis te halen en verschillende woontrends toe te passen. Hieronder onze 5 tips voor dit najaar.

Indian Summer

In de herfst nemen de bladeren buiten andere kleuren aan, je kan deze schoonheid van de herfst ook in huis halen. Zo zijn er herfstkamerplanten die met hun bladkleur het “Indian Summer” kleurenspektakel enigszins nabootsen. Daarnaast zijn pompoenen en dennenappels ideaal om je huis in de herfst sfeervol te decoreren.

Plantentip: peperomia rosso en philondendron imperial red

Vintage + vrolijk

Deze plantentrend is geïnspireerd op de jaren ’70, maar dan met een moderne twist. Denk aan de stippenbegonia en de pannenkoekplant. Zet planten in potten op pootjes en combineer verschillende houtsoorten met mooie vakantiesouvenirs en persoonlijke spulletjes. Bij deze trend zijn er weinig regels, laat vooral je creativiteit de vrije loop!

Plantentip: stippenbegonia en pannenkoekplant

Zacht en sereen

Bij deze plantentrend draait het allemaal om zachtheid, rust en sereniteit. Geen hardroze, geel of rood, maar juist lichtere tinten als lichtroze, poedergeel, lichtgrijs en zachtgroen. Voor wat meer contrast voeg je een donkergroene plant toe.

Plantentip: de anthurium met lichtroze bladeren

Stoer, natuurlijk & industrieel

Het gebruik van stoere, ruwe materialen en kleuren is ook toepasbaar als plantentrend. Denk aan cactussen in stoere potten, gecombineerd met denim kleuren en aardetinten in je interieur. Onverschrokken, ruw en prikkelend, dat is het idee!

Plantentip: cactus euphorbia en aloë vera

Weelderige bloemen

Houd je van uitgesproken en kleurrijk? Dan is deze trend zeker jouw favoriet! Denk aan grote, luxueuze en weelderige veldboeketten en planten. Combineer verschillende planten die qua kleurstelling in elkaar versmelten of elkaar juist versterken. Denk aan warme kleuren zoals donkerpaars en bordeauxrood, gecombineerd met zachtroze accessoires.

Plantentip: medinilla magnifica en viooltjesorchidee