Trend: neonverlichting in huis

18/09/2018

Er zijn heel wat mogelijkheden om je muren karakter te geven. Van behang tot verf en van kunst tot een collage met vakantiefoto’s. Maar wat dacht je van je favoriete quote, woord, initialen of gewoon een lieve boodschap voor aan de muur? En dan niet als tekst in postervorm, maar in een lichtgevende uitvoering? Maak kennis met neonverlichting voor thuis.

Van gevelreclame tot hippe eyecatcher

De tijd dat neonverlichting enkel dienst deed als gevelreclame of als verlichting in een bar is al lang voorbij. Deze knappe verlichting kan tegenwoordig ook in huis als woonaccessoire dienen. Neon lampen zijn in elke vorm, kleur en maat verkrijgbaar en sinds enkele jaren weer volledig terug van weggeweest. En dat is niet voor niets, neonverlichting geeft iets speciaals aan je muren!

Neonverlichting, volledig op maat

Tegenwoordig zijn er tal van gespecialiseerde professionals die neonlampen op maat kunnen maken. Of je nu een teken, logo, woord of zinnetje op je muur wil laten plaatsen, het is allemaal mogelijk met de huidige technieken. Lever de vorm of tekst aan en kies uit talloze kleuren, en jouw neonlamp wordt volledig op maat gemaakt.

Kant-en-klare neonverlichting

Mede door de toenemende populariteit van neonverlichting vind je tegenwoordig tal van (online) woonshops waar je kant-en-klare neonlampen kan aanschaffen. Speciaal om op te hangen aan de muur, maar ook verkrijgbaar op een standaard die je als accessoire in de boekenkast of op je bureau kan zetten. Kies jij voor een flamingo of een cactus? Trouwens momenteel is de lama superhip, misschien een ideetje?

Zuinige ledverlichting

Neonverlichting wordt tegenwoordig gemaakt met techniek die energiezuinig en duurzaam is, en makkelijk in onderhoud. De lampen zijn verkrijgbaar in vele warme tinten en zijn zowel overdag als ‘s nachts goed zichtbaar. Naast vaste neonverlichting zijn er ook flexibele neon ledstrips verkrijgbaar waarmee je zelf creatief aan de slag kan gaan.

Tegen een bakstenen muur in de living, een onopvallend hoekje in de slaapkamer of zelfs om je tuin een eyecatcher te geven: waar een neonlamp ook komt te hangen, het zal iets toevoegen aan elk interieur!