Een ronde spiegel? Zo verwerk je hem in je interieur

16/08/2018

Een spiegel is natuurlijk onmisbaar in de badkamer, maar kan ook in de rest van je interieur een meerwaarde scheppen als decoratiestuk.

Vaak zijn het de pronkstukken van je woning. De laatste tijd zijn ronde spiegels aan een stevige opmars bezig. Wij geven je alvast mee hoe je deze het beste in past.

Waarom ronde spiegels?

Spiegels ogen niet alleen mooi, in kleine ruimtes zorgen ze ook voor meer licht en scheppen ze het gevoel van extra ruimte. Ideaal dus als je niet te ruim woont. Kies je voor een ronde spiegel dan ga je retro, maar in principe passen ze in elk interieur. Of je nu minimalistisch woont of eerder bohemian met heel wat tierlantijntjes en plantjes, de ronde spiegel komt altijd tot zijn recht.

In elke kamer

Ronde spiegels kan je in elke kamer van je huis kwijt. In de slaapkamer verdient de spiegel een plaatsje boven je bed en in de badkamer valt hij perfect te combineren met industriële lampjes. In de hal combineer je hem dan weer met een bankje en kussentjes. Niet alleen mooi, maar ook superhandig als je je schoenen moet aan- of uitdoen. Je merkt het, de ronde spiegels is echte een manusje-van-alles.

Als collage

Wat tegenwoordig ook in is, is een collagemuur. Een ronde spiegel of meerdere spiegels worden gecombineerd met kadertjes, schilderijtjes en eventueel nog andere decoratiestukken. Perfect voor in de woon- of slaapkamer. Wat foto’s, tekeningen en misschien wel wat motiverende quotes, worden gecombineerd met spiegels in alle maten en vormen. Een eyecatcher, dat geven we je op een briefje. Over briefjes gesproken, je kan ook op de spiegel een boodschap schrijven als je wil.