Welke kaarsen voor jouw interieur?

13/08/2018

Kandelaars, theelichtjes… Kaarsen in het algemeen zorgen letterlijk en figuurlijk voor een warmer interieur. Maar welke kaarsen passen het best in jouw leefruimte?

Stel: je bereidt een heerlijke maaltijd of komt net thuis van een lange werkdag. Enkele kaarsen op tafel zorgen dan meteen voor een aangename, warme sfeer.

Welke kaarsen?

Hou je van een rustieke of zelfs mysterieuze sfeer, dan zijn kandelaars ongetwijfeld je ding. Heb je een houten interieur met lichte kleuren, kies dan voor kleine theelichtjes. Lantaarns zijn natuurlijk ook een optie. Voor de rest is het vooral een kwestie van stijlen op mekaar afstemmen.

Opgepast voor ongevallen!

Wie geen gordijnen heeft, kan gerust kleine kaarsen op de vensterbank plaatsen. Pas evenwel zeer goed op als er huisdieren zijn. En met kinderen in de buurt steek je best gewoon geen kaarsen aan. Je weet immers maar nooit…

De drijvende kaars

Een drijvende kaars op tafel geeft een knap effect, maar behoed je ook hier voor beweging. Een van de betere oplossingen blijft een grote kaars op de grond, in een zware kaarshouder uiteraard. Nog leuker is als de vlammetjes gereflecteerd worden in een spiegel. Sfeer gegarandeerd!