Hoe verwerk jij dé trendkleuren van 2019 in je interieur?

8/08/2018

Kleuren zijn al lang een belangrijk onderdeel van je huis inrichten en decoreren. En als we aan kleur denken, denken we natuurlijk ook meteen aan Pantone.

Deze autoriteit op het gebied van kleuren heeft zijn nieuwe trendkleuren voor 2019 bekendgemaakt en die delen we natuurlijk graag met jou. Het eerste kleurenpalet Cravings dankt zijn naam aan lekkere dessertjes met rode vruchten. Denk aan rood, roze, paars en oranje, maar ook grasgroen en cappuccino-bruin komen voor. Het tweede kleurenpalet is quasi het tegenovergestelde. Classico telt verschillende tijdloze kleuren zoals grijs, beige, goud en teal, maar ook bordeauxrood en ivoorzwart. Hieronder vind je alvast drie manieren om deze verschillende kleuren te verwerken in jouw woning.

Op je muren

Een muur tover je gemakkelijk om tot dé eyecatcher van je kamer. Hoe? Door op één muur een leuke kleur te zetten en de andere muren basic te houden. De kleuren die je in 2019 op je muur zet? Met flamingo-oranje of industrieel teal scoor je sowieso.

In je decoratie

Zet je je muren in één trendkleur, dan kan je met je decoratie voor contrast zorgen. Denk aan paars, groen en framboosroze als je voor cravings kiest en bordeaux, goud en zwart voor het classico palet. Combineren is een kunst een als je er niet in thuis bent kan je best wat professionele hulp inroepen. Uiteraard vind je heel wat inspiratie op Pinterest, dus maak er gebruik van.

In je meubels

Ga je liever voor felrode meubels, of kies je toch eerder voor een grijze zetel vervaardigd uit een flanellen stof? De twee paletten zijn zo verschillend dat ze bij iedere stijl passen en dus door iedereen wel in hun interieur in te passen vallen.

Kies er een palet uit, mix en match of laat de trendkleuren van 2019 rustig aan je voorbijgaan.