5 decoratietips voor kleine studentenkamers ‘on a budget’

7/08/2018

Een studentenkamer inrichten is een hele klus en je hebt vaak veel nieuwe spullen nodig. En als er iets is wat je als student vaak te weinig hebt, dan is het wel geld.

Daarom zijn hier 5 decoratietips die niet veel geld kosten, maar wel een gezellige plek maken van jouw studentenkamer.

DIY bloementapijt

Ga eens langs een decoratiewinkel en zoek een goedkoop rond rieten tapijt. Koop een aantal sierbloemen en naai deze vast aan het tapijt. Hang dit tegen de muur als eyecatcher of als hoofdbord voor je bed. Hoe je het ook wilt gebruiken, het is sowieso origineel en het zal zeker de aandacht trekken.

Origineel nachtkastje

Laat de standaard nachtkastjes links liggen en kies voor een stalen mand. Vaak hebben deze een deksel waar je dingen kan opzetten en in de mand kan je sierkussens en een fleece dekentje kwijt. Ideaal dus voor naast je bed.

Gooi je kapotte gloeilampen niet weg

Oude gloeilampen die niet meer werken kan je best bijhouden. Je kan ze namelijk gebruiken als leuke vaasjes voor bloemen die je op de markt vindt of tijdens een lange wandeling. Helemaal top als je ze ophangt op verschillende hoogtes zodat je een speelse look en feel krijgt.

Lege wijnflessen op overschot

Ben jij het ook beu om lege wijnflessen steeds naar de glascontainer te brengen? Gooi ze niet weg, maar hou ze bij. Spoel ze uit, haal het etiket eraf en vul ze met ledlampjes. Zo vormen je flessen de perfecte verlichting voor je studentenkamer. Je kan ze ook gebruiken als gezellig nachtlampje.

Ga voor een ananas

Hoe mooi planten ook kunnen zijn, ze kosten vaak aardig wat geld. Een leuk alternatief voor een vetplant of cactus is een ananas. Snij de kroon van de ananas en stop deze even in water. Plant hem daarna in een bloempot et voilà: een originele plant en een lekker tussendoortje!