5 kleine upgrades voor een luxueuzer interieur

25/07/2018

Beschik je niet over een enorm budget en wil je je interieur toch een luxueuzere uitstraling geven, dan zijn er wel enkele trucjes.

Wij geven je alvast 5 tips mee, waarmee je snel en voor betrekkelijk weinig geld je interieur pimpt. Probeer het eens uit!

Kijkboeken

Veel meer dan bladeren ga je er waarschijnlijk niet in doen, maar koffietafelboeken geven je woning wel een air van luxe en raffinement. Mode, interieur of het beste werk van fotografen, an sich maakt het niet veel uit wat het onderwerp is. Koop er een aantal, vaak vind je ze tegen een prikje tweedehands, en positioneer ze strategisch in huis.

Fotokunst

Een kale muur geef je onmiddellijk uitstraling door mooi foto’s. Het is nog altijd in om met verschillende foto’s en kaders te werken. Een paar quotes er tussen en je hebt een hele nieuwe muur. Let wel op de samenhang en de positionering. Vooraf met tape eerst een proef maken op de muur valt aan te raden. Eens je aan het boren gaat is er geen weg meer terug.

Vintage

Een aantal vintage of designerspullen in je interieur zijn nooit fout, als ze matchen met de rest van het geheel natuurlijk. Bovendien hoeven vintage spullen niet altijd duur te zijn. Met wat geluk tik je ze op een rommelmarkt tegen een prikje op de kop. Ben je een beetje handig, dan kan je van oude meubels nieuwe pareltjes maken.

Kledinghangers

Kledinghangers enkel voor in de kast? Vergeet het maar! Je kan deze hangers ook aan de muur bevestigen waardoor je aan je bureau meer plek schept. Je kan er mappen of magazines aan ophangen die zo minder plaats innemen op je bureau. Handig en het geeft een bijzondere uitstraling. Kies natuurlijk wel voor het juiste type hanger. Goud of brons doen het uitstekend.

Planten die opvallen

Een overdaad aan planten is niet nodig, die vergen immers heel wat onderhoud, maar een strategisch geplaatste plant die je blik vangt, dat is wel de investering waard. Een beetje groen in huis zorgt bovendien voor een aangename sfeer.