Zo kies je de gepaste raamdecoratie

9/07/2018 - partner: Immovlan.be

Tegenwoordig is er een overvloed aan raamdecoratie beschikbaar, maar hoe zie je dan in godsnaam door het bos de bomen nog? Raambekleding is niet alleen praktisch, maar geeft de ruimte ook uitstraling. Wij geven je alvast enkele tips mee.

Denk goed na over het type raamdecoratie

Voor je een beslissing neemt denk je maar beter goed na over de functie van de raamdecoratie die je kiest. Dient de decoratie enkel voor de sier of moeten ze ook verduisteren? Er zijn heel wat stofsoorten en kleuren, dus je vindt ongetwijfeld je ding. Bereid je voor, kies alvast bijpassende kleurtonen bij je interieur en trek dan pas op pad. Zo ga je veel gerichter te werk. Heb je een druk interieur? Houd je raamdecoratie dan zeker sober!

Kleur kan best

Raamdecoratie mag best een kleurtje hebben, meer nog: het kan pit aan je interieur geven. Of je nu gaat voor gordijnen, plissés, panelen of lamellen, er zijn kleuren in overvloed. Combineer dit met de juiste houttinten en je interieur krijgt een geheel eigen uitstraling.

Durf te personaliseren

Nee, raamdecoratie hoeft geen eenheidsworst te zijn. Kies je houtsoort, je plooi en je kleur en je kan er een heel eigen toets aan geven. Ook in de manier van ophangen kun je variëren. Ga naar een gespecialiseerde winkel en laat je adviseren. Neem je tijd om de mogelijkheden te bekijken.

Ideaal tegen tocht

Met een goed gevoerde raamdecoratie kan je tocht buitenhouden. In de winter blijft het ook warmer binnen als je voor dikke gordijnen kiest. Zorg wel altijd dat er nog voldoende ventilatie is en dat er frisse lucht binnen kan.

Werk in de hoogte

Door je gordijnen van het plafond tot op de grond te laten hangen benadruk je de hoogte van de ruimte. Het geeft je ruimte ook een luxueuze uitstraling. Raamdecoratie met brede banen laat je ruimte dan weer breder lijken. Een paar kleine trucs met groot effect.

Vraag advies

Heb je geen ervaring met opmeten, laat dit dan aan een specialist over. Het zou zonde zijn moest je gordijn niet perfect op maat zijn. Raamdecoratie is vaak geen kleine investering dus dan doe je het maar beter gelijk goed.