Een perfect gedecoreerde woning? Gebruik de regel van drie!

4/07/2018

Vraag jij je ook steeds af hoe die interieurstylisten het steeds klaarspelen om al die geweldige interieurs op Instagram en Pinterest te zetten? Lukt het bij jou zelden tot nooit om je accessoires een plaatsje te geven? De regel van drie lost het voor je op. Eenvoudig, snel en helder!

De regel in een notendop

Ben jij gek van accessoires, koop je ze bij de vleet, maar valt het vervolgens meestal tegen, dan kan de regel van drie de oplossing voor je bieden. Alles bundelen in drietallen, veel meer komt er niet bij kijken. Hadden we al gezegd dat het simpel was? Van kandelaars tot kussens, het zal allemaal wat meer gebalanceerd ogen als je de regel van drie gebruikt. Nu je het weet zal het je opvallen hoe vaak deze regel wordt gebruikt in al die perfecte plaatjes.

Spring natuurlijk niet al te letterlijk met deze tip om. Je hoeft echt niet alles in groepjes van drie in huis te zetten. Maar feit is wel dat uit onderzoek blijkt dat oneven aantallen beter te onthouden blijken en vanaf drie beginnen onze hersenen een patroon te ontdekken. Bij drie kan je ook het eerst spreken van een collectie.

Begin bij de salontafel en ga verder

Het perfecte item om mee te beginnen is je salontafel. Plaats er 3 vaasjes, kandelaars of andere decoratie op. Zet deze items niet helemaal centraal, maar een beetje naar de zijkant, dan komt het wat nonchalanter over.

Drie kleuren

Ook in kleurencombinaties kan je perfect de regel van 3 toepassen. Combineer de kleuren in huis per drietal en kijk eens wat het geeft. Dit kan perfect tegen een witte achtergrond, daar hoef je je geen zorgen over te maken. Kies wel voor kleuren die bij elkaar matchen.

Trouwens wat per drie kan, kan natuurlijk per zes of zelfs per negen. Ideaal als je niet weet hoeveel kadertjes je tegen de muur moet hangen om het beste visuele effect te krijgen.