Inrichting: breng de jaren 60 je huis in!

10/07/2018 - partner: Immovlan.be

De jaren 60 hebben de wereld veranderd. Dit buitengewone decennium heeft meer dan alleen zijn eigen tijdperk beïnvloed. En vandaag de dag gooit het ons interieur omver…

De “golden sixties”, tien jaar die de wereld veranderd hebben. Het aantal grote evenementen die plaatsvonden in de jaren 60 is ongelooflijk. Het is het tijdperk van de Beatles, van het succes van Brigitte Bardot, van de Berlijnse Muur, van mei 1968 maar ook van de eerste man op de maan, de moord op Kennedy en Martin Luther King, om nog niet te spreken van de Cubacrisis en de seksuele en artistieke revolutie.

De sixties blijven ons verbluffen. Men valt voor de simpele, vloeiende, vrolijke en kleurrijke vormen. De popcultuur begint, net als neon-kleuren. Het is de tijd van de groei van plastic, gestoffeerde stoelen en de grafische stijl. Geel, oranje, rood en vinyl vieren feest in onze huiskamers! Behang, tafels, lampen en schilderijen maken ook een grote sprong achteruit. Grote bloemen, kunststoffen en glanzende voorwerpen, of zelfs grafische motieven, laten ons alle kleuren zien.

En bij jou thuis?

Om een “jaren 60” sfeer te creëren in je huis hoef je niet te overdrijven! Een Tam Tam krukje, wat hintjes turquoise en oranje en, natuurlijk, een zwart-wit poster uit de tijd zelf zijn al voldoende. Voor de meer gemotiveerden: er bestaan meerdere bedrijven die gespecialiseerd zijn in het recreëren van meubels en stoelen uit die tijd. “Vintage” verlichting komen volgens hen weer in de mode. Voorkom echter dat je teveel doet, want een te radicale transformatie kan al snel vermoeien.

(Nils Pedersen)