Succesvol op zoek naar spullen uit de kringloopwinkel

7/06/2018

Spullen uit de kringloopwinkel zijn al lang geen taboe meer. Zelfs in magazines worden ze probleemloos gecombineerd met stukken van gereputeerde designers.

Maar hoe pak je dat nu aan en vooral hoe kom je succesvol met schatten thuis? Wij geven je alvast enkele tips mee. Veel succes!

De betere buurt

Het is geen garantie op succes en je zult sowieso meerdere winkels moeten bezoeken, maar tweedehands- en kringloopwinkels in betere wijken of gemeenten hebben vaak mooiere spullen. Natuurlijk zijn ze dan ook net wat duurder. Verder moet je bereid zijn héél geregeld binnen te springen. Je zult 9 van de 10 keer helemaal niets vinden, maar dat hoort er nu eenmaal bij.

Focus

Om niet te verdwalen of overweldigd te worden door het aanbod van oude rommel, kan het helpen al je je focust op één item. Ga dus doelgericht jagen. Ga dus voor een vintage vaas, een schilderij, houten kinderspeelgoed of een ander item, maar weet wel waarom je de winkel binnenstapt. Anders loop je al snel verloren in het overaanbod.

Doe vooraf inspiratie op

Als je weet wat je zoekt winkel je veel sneller. Doe dus vooraf inspiratie op. Pinterest en Instagram kunnen je hier een handje bij helpen. Uiteraard kun je hopen om op dat ene spulletje te botsen dat je onmiddellijk van je sokken blaast, maar de kans is klein.

Breng geduld op

Ga er maar al vanuit dat je niet onmiddellijk zult vinden wat je zoekt. Het kan dus een tijdje duren vooraleer je interieur is samengesteld. Het aanbod in de kringloopwinkels varieert sterk en soms moet je simpelweg wat geluk hebben. Een groot strategisch plan zit er niet achter. Natuurlijk kun je een band proberen te smeden met het winkelpersoneel, zodat je als eerste getipt kunt worden.

Gebruik je fantasie

Laat je fantasie de vrije loop en zoek naar leuke combinaties. Weet ook dat heel wat spulletjes er met een nieuw kleurtje, een sopje of afschuren er helemaal anders kunnen uitzien. Probeer soms door het laagje stof of vuil te kijken en bedenk wat de mogelijkheden zijn.