Woonkamer (her)inrichten: 3 klassieke fouten om te vermijden

12/05/2018

Je woonkamer (her)inrichten zorgt voor een frisse wind in je leven. Maar er zijn wel enkele regeltjes waar je je best aan houdt. Hier zijn 3 klassieke fouten om te vermijden!

Eerste fout: Doe zeker niet te veel!

Het is zinloos om je woonkamer met te veel spullen te overladen. Wees niet bang voor leegte: dat is juist wat in voor een gevoel van ruimte zal zorgen. Als je niet meer om je tafel heen kunt lopen of als je voorwerpen moet omzeilen voor je op je bank kunt gaan zitten, is het duidelijk dat het tijd is om op te ruimen. Zoek uit wat onmisbaar is en wat niet!

Tweede fout: Denk aan personen, niet aan objecten

Denk allereerst aan de bewegingen en de opstelling van personen in je woonkamer nog voor je aan voorwerpen denkt die je tentoon wilt stellen. Concreet betekent dit dat je beter eerst nadenkt over waar u uw tafel en bank neerzet voordat je aan uw televisie of hifi-installatie denkt. Dat wil niet zeggen dat er geen compromissen mogelijk zijn: de televisie kan niet eender waar geplaatst worden, voornamelijk met het risico op weerspiegelingen van het licht.

Derde fout: Let op de stopcontacten!

Heb je erover nagedacht dat je stopcontacten, lichtknopjes en radiatorknoppen nog steeds bereikbaar moeten zijn? Denk ook aan het openen van ramen en deuren waarvoor niets in de weg mag staan.

Je hebt het wel begrepen: je woonkamer herinrichten kan net een spelletje Tetris lijken als je rekening moet houden met al deze criteria! Maar de moeite die je moet doen om het spel te spelen, is het zeker waard…