5 tips om je balkon in te richten

5/04/2018

Woon je in een appartement en beschik je over een klein balkon? Ook dan kan je van het mooie weer genieten! Hier zijn 5 tips om van je balkon een fijn buitenplekje te maken.

1. Minimeubels

Het is niet omdat je weinig plaats hebt dat je geen meubels kan plaatsen op je balkon. Vergeet alvast de lelijke plastic stoelen, er bestaan zeer mooie stoeltjes en tafeltjes voor je balkon – meestal in aluminium en beschikbaar in veel kleuren. En als de ruimte echt héél beperkt is? Koop dan best een tafeltje dat je aan de reling kan vastmaken.

https://www.fermob.com/

2. Verven maar!

Wat is deprimerender dan een saai, grijs balkon? Juist ja… Laat je dus niet afschrikken door verfborstels en maak van je balkon een vrolijke boel.

https://deavita.fr/

3. Draagbare barbeque

Een barbecue op je balkon? Waarom niet! Weet alvast dat er zeer kleine BBQ’s bestaan die je makkelijk kan verplaatsen en opbergen.

http://www.maxigadget.com/

4. Halve parasol

Wist je dat er ook halve parasols bestaan? Die nemen uiteraard veel minder plaats in en zijn dus geknipt voor op je balkon.

https://www.jardideco.fr/

5. Zorg voor groen!

Een plantje op je balkon zal je natuurlijk niet de indruk geven in een bos te zitten, maar het heeft meer positieve effecten voor je gemoedsrust dan je zou kunnen vermoeden…

http://www.cotemaison.fr/