5 huizen met een boom in het interieur

22/03/2018

Het is een terugkerend thema bij architecten uit de 21e eeuw: het huis in de omgeving integreren heeft prioriteit. En als de omgeving een boom te veel telt? Hm oké, het is altijd mogelijk om het huis eromheen te bouwen. Ja, ja! Hier 5 verbazingwekkende voorbeelden.

Een boompje in de woonkamer… (Solis Colomer Arquitecto)

We zijn in Guatemala, in Casa Chinkara, in een huis dat zo ontworpen is dat het perfect opgaat in de omgeving. De boom die middenin de woonkamer verrijst, stond er eerlijk gezegd niet op het moment van de bouw. Maar toch werd het huis rond deze boom gebouwd!

Een grote boom in de woonkamer (Alessandro Sartore)

Weer is er sprake van een boom in de woonkamer. Welkom in Brazilië, in de buurt van Rio de Janeiro, in een huis gemaakt voor een tandarts die kunstliefhebber is en die niet op zoek was naar een onpersoonlijk stekje. Voor de boom moest er een gat met een diameter van 3 meter in de vloer worden gemaakt!

De boom domineert (Aibek Almassov)

Deze keer gaat het niet om een huis waarin een boom van buiten geïntegreerd wordt, maar omgekeerd. En niet zomaar een huis: een grote glazen cilinder… Dit waanzinnige project is het werk van Aibek Almassov, een 27-jarige architect, woonachtig in Kazachtstan en gepassioneerd door de natuur… Dit huis is ook zo ‘groen’ mogelijk.

In een restaurant (Noses Architects)

Dit project is al even gek: voor het restaurant Kook Olgiata in Rome werd een boom middenin de zaal gezet. Een geweldige keuze, als je het ons vraagt.

Tussen de bomen wonen (Travis Price Architects)

Deze wonderbaarlijke bungalow staat midden in een bos in de Verenigde Staten. Ook hier weer werden geen bomen gekapt, wel integendeel. De enkele bomen die hier op de weg stonden zijn handig geïntegreerd en beschermd tegen de temperatuur van het huis door glazen kubussen. Een efficiënte en zeer elegante oplossing (die weliswaar wat plaats inneemt)…