Schep een lentesfeer in huis

9/03/2018

De ergste koude lijkt nu wel uit het land en de nieuwe lente staat weer voor de deur: voel jij het ook al kriebelen? Tijd om je interieur een grondige facelift te geven, te schrobben als een bezetene en wat nieuwe spulletjes in huis te halen. Wij geven je alvast een aantal actuele lentetrends mee, kwestie van het in één keer goed aan te pakken. Succes!

Bloemen zorgen voor het ultieme lentegevoel

Aangezien een bloedhete radiator niet optimaal is voor de gezondheid van bloemen, haal je ze maar beter net voor de lente in huis. De geuren en kleuren van bloemen scheppen een instant lentegevoel. Hyacinten, narcissen en krokussen zijn maar drie voorbeeldjes, maar ook tulpen geven je interieur een boost.

De temperaturen mogen dan nog vaak net iets te fris zijn om voluit voor het buitenleven te gaan, je kunt je terras al wel klaarmaken of de tuin reeds onder handen nemen. Terracotta potten met bloembollen doen het nu uitstekend. Heb je struiken in je tuin? Een aantal lampionnen bij valavond zorgen voor een feeërieke sfeer.

Weinig ruimte of geen tuin/terras? Je kan het groen ook in huis halen. Behang met bloemenprints en enkele planten vormen een waardig alternatief. Ook kussenhoezen met een fris kleurtje of bloemen, passen perfect in deze periode van het jaar.

Zeg het met glas

Glas weerkaatst zonlicht. Een reden te meer om je interieur te decoreren met glas en zo volop te genieten van de eerste zonnestralen die binnenvallen op je muren. Mooi glaswerk geeft je interieur net dat tikkeltje extra. De donkere keramieken vazen kunnen weer even de kast in.

Frissere stoffen

Gooi die dikke wollen stoffen maar in de berging of kelder, in de lente kies je voor fris katoen of linnen. Het is ook tijd voor frisse en frivole kleuren. Wist je dat zelfs de opstelling van je zetels lichtjes veranderen, een hele nieuwe sfeer kan scheppen? Meer buitenzicht is een heel stuk leuker in de lente. Bekijk maar eens even of het ook bij jou thuis mogelijk is.

Plaids kunnen nog, maar dan wel om heerlijk buiten te genieten van de eerste zon. Een tuinhaard ook zeker van pas.

Infused water

Ok, het past misschien niet helemaal in het thema interieur, maar ook een mooie karaf limoen- of ander infused water op het keukenblad, geeft meteen een frisse toets aan je interieur. Laat die lente maar komen.