Raamdecoratie kiezen: zo begin je eraan

2/02/2018

Toe aan nieuwe raamdecoratie, maar nog geen idee welke de voorkeur geniet? De mogelijkheden zijn enorm en helpt natuurlijk voorbereid naar de winkel te trekken. We geven je alvast een aantal tips mee, zodat de keuze net wat makkelijker verloopt.

  • Bepaal welke sfeer je verkiest

Raamdecoratie heeft zijn eigenheid, bepaal dus op voorhand welke decoratie bij de ruimte past. Doe inspiratie op en vergeet zeker geen blik te werpen op Pinterest. De ideeën komen je er werkelijk tegemoet. Houten jaloezieën, lamellen of gordijnen? Je vindt er werkelijk alles.

  • Horizontaal of verticaal

Onthoud: horizontale strepen benadrukken de lengte van de kamer, verticale de hoogte. Beschik je over een kleine ruimte? Ga voor lichte raamdecoratie, anders gaat je kamer al snel nog kleiner ogen.

  • Brandvertragend

Ben je een romantisch type en vaak met kaarsen in de weer die dan ook nog eens op de vensterbank staan? Dan kan brandvertragend materiaal heel wat onheil voorkomen.

  • Verduistering in de slaapkamer

Ben je een slechte slaper of heb je in de zomer een hekel aan binnenvallend zonlicht? Een verduisterend gordijn is dan zeker een valabele optie.

  • Neem een foto mee

Verwacht je wat advies in de winkel? Neem een foto en de afmetingen mee van waar de raamdecoratie moet komen. Zo kan de winkelier met je meedenken en de mogelijkheden inschatten. Zonder is dit quasi een onmogelijke opgave. Werk je online of met een interieurarchitect, dan is mailen natuurlijk ook een optie.

  • Laat de kleur terugkomen

Er bestaat een enorme waaier aan kleuren in raamdecoratie. Kies bij voorkeur een kleur die ook in de rest van je interieur terugkomt. Zo schep je rust, eenheid en uniformiteit.

  • Laat het zorgvuldig monteren

Ben je niet super handig, laat je raamdecoratie dan monteren door een specialist. Een foutje valt al snel op en dat is zonde als je net hebt geïnvesteerd. Als het goed is gaat raamdecoratie jaren mee, dus het is zeker de investering waard.

DOOR Kevin Stickens

{{NEWSLETTER_BOX}}