5 slimme tips die een inbraak voorkomen of vertragen

17/10/2018

Het wordt weer sneller donker en inbrekers gaan dan ook weer vaker op pad. De invallende duisternis speelt immers in hun voordeel. De meeste inbraken gebeuren trouwens tussen 14u en 17u. Met deze 5 tips kan je het risico op inbraken alvast stevig verkleinen.

Tip 1: Investeer in inbraakvertragers

Hoe moeilijker je het inbrekers maakt, hoe sneller ze het opgeven. Veiligheidscilinders en binnensloten verdienen hun investering dan ook snel terug. Natuurlijk biedt ook een alarminstallatie soelaas. Denk daarnaast ook na over veiligheidsglas en detectieverlichting. Veiligheidsglas is 5x zo sterk als gewoon glas en we de verlichting schrikt inbrekers ongetwijfeld af.

Tip 2: Ga op controleronde

Controleren of alle ramen en deuren gesloten zijn is zeker geen overbodige activiteit. Ben je voor langere tijd weg, laat dan zeker geen kostbare spullen in het zicht staan. Heb je waardevolle spullen in huis, verberg ze dan niet op evidente plaatsen.

Tip 3: Laat je sleutels niet op de binnenkant van de deur hangen

Heel wat mensen laten ‘s nachts hun sleutels op de binnenkant van hun deur hangen. Echt verstandig is dit niet, want vaak volstaat het stukslaan van wat glas of een gat zagen om de sleutel te bemachtigen. Zo maak je het inbrekers makkelijk.

Tip 4: Rolluiken vormen een extra barrière

Het installeren van rolluiken mag dan een investering zijn, ze zorgen wel voor een duistere kamer én een betere inbraakbeveiliging. Exemplaren met een timer kunnen automatisch naar boven en naar beneden gelaten worden.

Tip 5: Laat een adviseur van de politie langskomen

Op de website van besafe.be vind je nog heel wat tips. Op 26 oktober is het trouwens de Nationale actiedag tegen woninginbraken. Op www.1dagniet.be vind je dan ook heel wat concrete tips. Vaak kan ook de lokale politie je de nodige tips geven en sturen ze een adviseur langs.