Mag je barbecueën op het terras van je appartement?

20/04/2015

Je wil een barbecue doen op het terras van het appartement waar je woont. Maar mag je dat wel doen en is zo’n bbq eigenlijk toegelaten?

Kijk in het reglement van mede-eigendom of het reglement van inwendige orde na of barbecues op het terras van je appartement zijn toegelaten. Staat er niets in dan mag je alleszins geen overlast veroorzaken voor je buren.

Lees het reglement na

In heel wat appartementsgebouwen wordt het verboden om te barbecueën op het terras van een appartement. Kijk daarvoor in het reglement van mede-eigendom of in het reglement van inwendige orde. Als het reglement barbecueën verbiedt mag je dat niet doen.

Er staat niets in

Staat er niets in het reglement dan mag je in principe wel barbecueën op je terras. Gebruik in dat geval wel een elektrische barbecue of een barbecue met houtskool. Een barbecue op gas gebruik je maar beter niet omwille van de veiligheidsrisico’s die daaraan verbonden zijn. Weet overigens dat ook een andere barbecue veiligheidsrisico’s met zich kan brengen en dat het niet de eerste keer zou zijn dat op die manier brand wordt veroorzaakt in een appartementsgebouw.

Zelfs als barbecueën niet verboden wordt in het reglement, mag je door het barbecueën geen hinder veroorzaken voor je buren (bv. geurhinder). Is dat wel het geval dan kunnen je buren zich verzetten.

 

Tekst: Jan Roodhooft, advocaat (www.ra-advocaten.be)

Kijk ook eens naar de 7 origineelste BBQ’s ooit

{{NEWSLETTER_BOX}}