De duurzame woning: serie bijeenkomsten en ‘renovatiecafés’

31/08/2011

De vzw Stadswinkel organiseert van september tot november 2011 een aantal bijeenkomsten en ‘renovatiecafés’ rond het thema ‘duurzaam wonen in Brussel’. Die evenementen zijn gratis en bestemd voor particulieren. Hier volgen enkele delen van het programma.

Een LED-lamp in een Art Deco lift?

De bijeenkomsten zijn het talrijkste. Gedurende bijna een uur stellen de sprekers hun onderwerp voor, voor ze vragen beantwoorden. Enkele van de aangesneden onderwerpen zijn onder meer: duurzame wijken, de EPB regelgeving (Energieprestatie van Gebouwen), energielabels, soorten verlichtingen, het ventilatiebeheer, maar ook het onderhoud van de stenen van de voorgevel, het aanpassen van oude liften en oude vensters. Er is voor ieder wat wils.

Jonge huiseigenaar in Brussel: mission impossible?

Op het vlak van de ‘renovatiecafés’, een nog meer gemoedelijke formule, heeft Stadswinkel het over het geluidscomfort, de alternatieve mobiliteit en de auto-eco-renovatie. Een vierde bijeenkomst is gewijd aan de huidige moeilijkheden om eigenaar in Brussel te worden.

Twee praktische betalende ateliers (10 euro) buigen zich over het onderhouden van uw verwarming of de buitenkant van uw oude ramen en deuren.

‘Duurzaam wonen in Brussel’ van deStadswinkelzal van 19 september tot 30 november 2011 doorgaan. De bijeenkomsten worden gehouden in de Sint-Gorikshallen (Metro De Brouckère), de ‘renovatiecafés’ in De Markten (Metro Sint-Katelijne). Voor de praktische ateliers moet u de premetro nemen (halte Lemonnier).

Alle informatie is beschikbaar op de site van Stadswinkel: http://www.curbain.be/fr/projet/conferences_lezingen_2011.php

Bron afbeelding: http://www.mundo-b.org