Batibouw 2012: laatste dagen!

8/03/2012 - partner: Immovlan.be

batibouw

Batibouw 2012 sluit op zondag 11 maart om 18.30 uur zijn deuren. Gaat u bouwen of renoveren? Dan is dit de laatste rechte lijn om te profiteren van het grootste bouwsalon van België.

Openbare gebouwen om de 30 jaar gerenoveerd?

Batibouw opende zijn deuren op 1 en 2 maart voor de professionals, de dag erna waren ook particulieren welkom. Zoals elk jaar enkele weken voor de lente, is ook dit jaar de rode Schildpad weer daar om de reputatie van de Belgen en hun beroemde baksteen in de maag hoog te houden. Dit jaar zijn er niet minder dan 1000 exposanten aanwezig in Brussels Expo.

Batibouw is de ideale gelegenheid om te profiteren van uitzonderlijke promoties en om demonstraties van producten bij te wonen (zoals die van grote sterrenchefs, aangezien de keuken dit jaar in het middelpunt staat). Maar Batibouw is ook de ideale gelegenheid voor grote aankondigingen. Zo stelde de Europese Commissaris voor Klimaat Connie Hedegaard bij haar bezoek aan het plateau van de Heizel voor dat er jaarlijks 3% van de openbare gebouwen gerenoveerd zouden worden. Als dit omgezet zou worden in wetteksten, dan zou dit de bouwsector zeker stimuleren.

Passieve woningen bekroond op Batibouw

Batibouw is ook de ideale gelegenheid voor de sector om zijn beste leerlingen te bekronen. Dit jaar ging de ECO Award naar Bostoen, fabrikant van passieve woningen. De onderneming Bostoen heeft de toegang tot duurzame constructies democratischer gemaakt, door onder andere een performant ventilatiesysteem aan te bieden.

Dossier Batibouw 2012