Je veranda renoveren of een nieuwe?

7/08/2017

Aangezien België wel wat mindere zomerdagen telt, hoeft het dan ook niet te verbazen dat veel Belgen bij een veranda zweren. Kan je veranda na al die tijd een update gebruiken? Kies je dan het beste voor een verbouwing of zet je gelijk een nieuwe? Wij bekijken het alvast even…

Archinspire.pro

Een veranda krijgt heel wat te verduren

Jouw veranda trotseert weer en wind en is dan ook onderhevig aan slijtage. Krassen op het glas is waarschijnlijk nog een van de meest voorkomende ongemakken. Indien het om zulke kleine herstellingen gaat, kan renoveren interessant zijn. Het gaat dan om het vervangen van losse onderdelen zoals een schuifdeur of een glaspartij. De kosten vallen dan mee en er zijn geen structurele ingrepen nodig.

Stel je voor je aan het vervangen en renoveren gaat wel de vraag welke onderdelen nog aan de huidige normen voldoen. Als je weet dat je stukken gaat moeten blijven vervangen, dan kan het interessanter zijn om voor een nieuwe veranda te kiezen. Je wil er immers toch van genieten en niet continu mee bezig zijn?

Let op de isolatiewaarden

Twee belangrijke zaken om daarbij in het achterhoofd te houden zijn de isolatiewaarden van het glas en de staat van de structurele elementen. Loopt het daar mis, dan kan je beter voor een volledig nieuwe veranda kiezen. De kosten gaat dicht bij elkaar in de buurt liggen.

3 goeden redenen om voor een nieuwe veranda te kiezen

  • Je wil besparen op je energieverbruik. Moderne profielen en beglazing isoleren veel beter. Besparingen tot 25% op je energiefactuur zijn dan ook mogelijk. Zo verdien je op enkele jaren tijd je veranda terug.
  • Je wil meer ruimte. Een grotere veranda biedt meer mogelijkheden. Als je je bestaande veranda wil uitbreiden, dan zal de uiteindelijke kostprijs niet zoveel verschillen van een nieuwe.
  • Je wil een andere stijl. Van retro, naar landelijk of strak en modern? Vaak is renoveren geen optie als je resoluut van stijl switcht.

door Kevin Stickens

{{NEWSLETTER_BOX}}