Bouwen tegen 100 km per uur: hoe win je tijd?

31/08/2017

Het duurt gemiddeld één tot anderhalf jaar om een nieuwe woning te bouwen. Maar het kan ook sneller. Véél sneller. Efficiëntiespecialist Adrien Buteneers doet een boekje open! Dit en veel meer over bouwpartners en bouwtechnieken lees je deze week op Livios.

Bouwen tegen 100 km per uur: zo win je tijd!

Het duurt gemiddeld één tot anderhalf jaar om een nieuwe woning te bouwen. Maar het kan ook sneller. Véél sneller. Efficiëntiespecialist Adrien Buteneers doet een boekje open!

Lees meer

Is elke bouwtechniek overal toegelaten?

Je koopt een stuk grond, neemt een architect onder de arm en start met je bouwplannen. Je laat je leiden naar de meest renderende bouwtechniek of je hebt al een specifieke voorkeur in gedachten. Maar is dit het moment om hierover na te denken? Of ben je al te laat?

Lees meer

CLT, dé opkomende trend in houtbouw

CLT staat voor Cross Laminated Timber. In het Nederlands wordt dat massieve meerlagige houtplaten of kruislaaghout. Tot voor kort was deze bouwmethode nog relatief onbekend bij ons. Vandaag maken ze net geen 10 % uit van alle nieuwe houtbouwwoningen in België.

Lees meer

Bouwen met hout: dit zijn je verschillende opties

Houtbouw is helemaal terug van weggeweest. Bijna 10 % van de nieuwbouwwoningen in ons land wordt vandaag opgetrokken in hout. En ook het aandeel houtbouwrenovaties neemt toe. In het algemeen onderscheiden we twee grote bouwtechnieken met elk hun specifieke uitvoeringsmethodes.

Lees meer

Duurzaam bouwen? Bij deze bouwpartners kan je terecht!

Een woning bouwen is een complex gegeven van regels, eisen en verplichtingen. Je roept best de hulp in van onafhankelijke organisaties die je ondersteunen tijdens je duurzaam bouwproces. Naast je eigen gemeente kan je ook in elke provincie terecht bij minstens één steunpunt voor duurzaam (ver)bouwen met je specifieke, uitgebreide en persoonlijke vragen over duurzaam bouwen. Een overzicht!

Lees meer

{{NEWSLETTER_BOX}}