5 tips om je huis op 3 maanden tijd te kunnen bouwen

8/09/2017

Bouwen kan best een vermoeiende en intensieve bezigheid zijn, het hoeft dan ook allemaal geen jaren te duren. Door goed te plannen en nieuwe technieken te gebruiken, kan je het bouwproces danig inkorten. Hoe? Dat doen we je in het kort uit de doeken.

Het overkoepelende idee achter de aanpak? Bouwfouten uitsluiten en de bouwprocessen zo organiseren dat de vertraging minimaal is. Voor een klassieke nieuwbouw heb je in principe een goede 1.700 bouwuren nodig. Zet je hier vier vakmannen aan, dan is je bouwproject in 3 maanden rond!

1. Plan virtueel

Hoe meer keuzes je op voorhand maakt, hoe minder tijd je verliest tijdens het bouwen zelf. Vraag aan je architect en leveranciers virtueel de zaken uit te werken zodat je snel knopen kan doorhakken.

2. Kies en houd je aan je planning

Eens de keuzes zijn gemaakt, herzie deze dan niet en houd je aan de planning. Te veel keuze is ook nefast voor de duurtijd. Als je bouwheer al bepaalde keuzes heeft gemaakt, dan versnelt dit de zaken aanzienlijk. Investeer extra in de voorbereiding, daar pluk je achteraf de vruchten van. Een kortere bouwtermijn, minder fouten en een grotere tevredenheid zijn het resultaat.

3. Werk ordelijk

Een ordelijke werf doet het werk sneller vooruit gaan. Je verliest alvast geen tijd met het zoeken naar materiaal. Zorg voor een goede toegang tot de werk en stockeer je materiaal op een ordelijke manier.

4. Controleer of je woning correct is uitgezet

De kwaliteit waarmee je woning is uitgezet bepaalt het verloop van het bouwproces, zorg dus dat dit correct gebeurt. Zeker de hoeken moeten perfect uitgezet zijn met deugdelijk materiaal. Twijfel je, laat je aannemer het dan opnieuw doen! Ook voor de vloerpas is dit van tel. Goed begonnen is op het einde gewonnen.

5. Bouwen zonder droogtijden

Wil je nog sneller gaan? Kies dan voor bouwen zonder droogtijden. Houtskelet- of framebouw zijn dan mogelijkheden. Als je kiest voor materialen waarmee je geen last hebt van droogtijden, kan je nog sneller bouwen. Bij prefab weet je tot op de millimeter nauwkeurig wat de afmetingen zullen zijn en zo kan je veel op voorhand bestellen. Reken uit je tijdswinst.

Door Kevin Stickens

Bron: Livios

{{NEWSLETTER_BOX}}