Deze kijkwoning is energieneutraal!

17/10/2017

Dewaele Woningbouw uit Deerlijk bouwde in De Pinte een nieuwe kijkwoning. Speciaal aan dit huis is dat ze een E-peil heeft van 0, wat zoveel betekent als energieneutraal. Dewaele bewijst daarmee dat houtskeletbouw vandaag al een stuk verder kijkt dan de Vlaamse norm van 2021 die een E-peil van 30 oplegt…

In deze kijkwoning trok Dewaele Woningbouw alle duurzame registers open. De woning moest energieneutraal zijn. “We wilden laten zien dat je met houtskeletbouw perfect een zogenaamde E0-woning kan bouwen zonder dat je daarvoor zware bouwkundige ingrepen moet doen”, zegt commercieel directeur Pieter Devos. “Isolatie, luchtdichtheid, klimaatcontrole en energiezuinige technieken: daar leggen we de focus op.”
“We vinden het belangrijk dat bezoekers niet alleen een afgewerkte, maar ook een ingerichte woning kunnen bekijken. Een mooie tuin, een likje verf, hedendaagse meubels. Ze laten zien dat een woning leeft en ze tonen direct wat de mogelijkheden zijn”, vertelt Devos. “Bij deze kijkwoning kozen we voor een strakke architectuur in baksteen en hout, binnen gingen we voor open ruimtes met warme accenten.”
Dewaele garandeert bovendien dat een energieneutrale houtskeletbouwwoning niet duurder is dan een traditionele energieneutrale
woning. Meer nog: met dit type E0-woning bespaar je op je energiefactuur, heb je geen last van tocht of koude stralingen en krijg je meer geld voor je woning mocht je ze ooit willen verkopen. “Hoe lager je E-peil, hoe financieel interessanter”, meent Devos.

Het geheim

Het geheim van Dewaele Woningbouw ligt in het eigen wandconcept, dat een maximale isolatiewaarde met een minimale wanddikte combineert. Reken daarbij driedubbele beglazing en zonnewering die ervoor zorgt dat de woning niet oververhit. Een ventilatie met warmterecuperatie en een warmtepomp maken het energiezuinige plaatje compleet. “De weinige energie die je nog extra nodig hebt, halen we dan uit zonnepanelen”, verduidelijkt Devos.
Wens je meer info of wil je deze kijkwoning bezichtigen? Vul dan geheel vrijblijvend onderstaand formulier in:
* Verplichte velden