5 meest gemaakte fouten bij het indelen van je woning

17/08/2020

Ga je aan het verbouwen? Dan sta je maar beter even stil bij de indeling van je woning. Vaak resulteren ondoordachte verbouwingen in slecht ingedeelde en krappe ruimtes. Wij geven je alvast 5 veelvoorkomende fouten mee. Probeer ze te voorkomen en geniet optimaal na de verbouwingen.

Fout 1 l Je wensen zijn niet helder

Zonder te weten wat je wil is een geslaagde verbouwing moeilijk. Zorg dat je je huis al volledig hebt ingedeeld op papier voor je aan de slag gaat. Zo voorkom je dure flaters en een resultaat waar je niet 100% tevreden over bent.

Fout 2 l Je kent de afmetingen niet

Zonder dat je de exacte afmetingen van de ruimtes kent is verbouwen moeilijk. Pas als je exact weet hoe groot je ruimtes zijn, kun je er het optimale uithalen. Vaak zullen vakmannen hier sowieso naar vragen.

Fout 3 l De woonruimtes zijn niet in verhouding

De verschillende ruimtes dienen in balans te zijn qua oppervlakte om er het beste gevoel aan over te houden. Zorg daarom voor een evenwicht bij de nieuwe inrichting. Een enorme living gecombineerd met een piepkleine keuken voelen zelden goed aan. Goed op elkaar afgestemde ruimtes met de juiste afmetingen en plafondhoogtes voelen aangenaam aan.

Fout 4 l Geen lijn in de plattegrond

Een slecht uitgewerkt of ronduit rommelig plan is een garantie op een slechte verbouwing. Rechte wanden en heldere lijnen zorgen voor rust in huis. Een gestructureerde route en logische indeling, daar geniet je jaren van. Overzichtelijke en cleane ruimtes zijn tijdloos en daar geniet je des te meer van na de verbouwing.

Fout 5 l Open ruimtes in je huis

Heel wat woningen beschikken over nutteloze ‘lege’ ruimtes. Uiteraard moet niet alles op elkaar gepropt staan, maar aan écht lege ruimtes heb je niets. Het gaat dan voornamelijk om hoekjes en kantjes. Geef ze een nuttige invulling en je haalt veel meer uit de ruimte die je ter beschikking hebt.