5 tips om slechte geuren uit uw wasmachine te weren!

15/07/2020

De trommel van uw wasmachine ruikt naar schimmel? Wees gerust, het is perfect mogelijk om die geur te doen verdwijnen zonder afscheid te moeten nemen van de machine! Dit zijn onze 5 favoriete tips!

1. Laat de natte was niet in de machine!

Haal, wanneer de wascyclus afgelopen is, zo snel mogelijk de was uit de machine om hem te drogen.

2. Sluit de trommel niet!

Laat de deur van de wasmachine open, waardoor de trommel kan verluchten. De deur sluiten wanneer de trommel nog nat is, dat is vragen om kwalijke geuren!

3. Een lege machine laten draaien met azijn!

Giet twee liter witte azijn in de machine en laat hem leeg draaien op 90 graden. Een radicale remedie, vooral wanneer u het proces vervolledigt met een beetje natriumbicarbonaat!

4. Maak alles schoon!

De rubberen afdichting van de machine moet gereinigd worden met een tandenborstel en een microvezeldoek. Ook hier zijn witte azijn en natriumbicarbonaat uw bondgenoten. Het wasmiddelbakje kan dan weer gereinigd worden met kokend water of opnieuw azijn. De filter moet ook volledig schoongemaakt worden. Om dit te doen, moet u ongetwijfeld het water laten weglopen dat achtergebleven is in de machine.

5. Wat met de waterafvoer?

Het kan zijn dat de waterafvoer niet meer naar behoren werkt en/of dat vuil zich opstapelt in de afvoerslang. Kijk dus na in welke staat de afvoerleidingen zich bevinden, en zorg ervoor dat ze stevig aangesloten zijn.