Vloerbedekking: De keuze van de redactie!

29/06/2020

Vandaag de dag krijgt de consument te maken met een veelheid aan alternatieven wanneer hij een ‘harde’ vloerbedekking moet kiezen. Van meerlagig parket tot PVC, het is niet eenvoudig om te kiezen welke vloer te leggen bij een renovatie of de bouw van een nieuwe woning.

 

Zij die een oplossing zoeken die zowel duurzaam als esthetisch is, kiezen vaak voor massief eiken parket, een uitstekende keuze. En wel hierom!

Meerdere levens

Op voorwaarde dat het voldoende dik is (tussen 15 en 25 mm), kan massief eiken parket makkelijk bijgewerkt worden wanneer het beschadigd is. Dankzij zijn slijtlaag kan het meerdere malen opgeschuurd worden tijdens zijn levenscyclus om zo nieuw leven ingeblazen te krijgen. Bij elke vernieuwing moet u rekenen op 1 mm hout dat verwijderd wordt.

Zeer robuust

Om te massief parket te bekomen dat goed bestand is tegen vocht en slijtage, is het van het grootste belang om bijzondere aandacht te besteden aan de kenmerken van het hout waaruit het parket gemaakt is. Eik staat bekend om zijn robuustheid en grote vochtresistentie en is één van de beste investeringen.

Meerdere afwerkingen

Een ander voordeel: de verschillende afwerkingen die eiken parket kan krijgen. Onbehandeld massief eiken parket kan bijvoorbeeld geolied worden, in de was gezet of gevernist, waardoor het duurzamer wordt. Het kan ook verschillende behandelingen ondergaan waardoor het een authentiek decoratief element kan worden. In functie van uw noden kan eiken parket ook verouderd, gezaagd, gezandstraald, gehamerd of gekleurd worden.

U kan uw verbeelding dus de vrije loop laten en met alle gemak de kleur en stijl van parket vinden die het best bij de decoratie van uw interieur passen.

Een mooie investeringen

In tegenstelling tot vele andere ideeën, is massief eiken parket een uitstekende investering wanneer men het volledige geïnvesteerde bedrag voor het leggen en zijn duurzaamheid vergelijkt met verschillende andere types vloerbedekking. Massief parket is de enige vloerbedekking waarvan de levensduur gelijk is aan die van een woning!

Een uitstekende isolator

Met zijn zeer goede isolerende kwaliteiten zorgt een eiken plankenvloer ervoor dat u energie kan besparen en dus uw factuur verlagen. Het is trouwens één van de warmste vloerbedekkingen en is één van de weinigen die een intense warmte aan uw interieur kan geven.

Een tijdloze vloerbedekkingen

In appartementen en huizen zien we tenslotte vaak massief eiken parket eerder dan andere types vloerbedekking. We kunnen hem dus klasseren als grote klassieker, in die mate dat hij een echte toegevoegde waarde kan betekenen voor uw woning.