Kamer indelen: 5 klassieke fouten!

27/05/2020 - partner: Immovlan.be

Tijdens deze semi-lockdown hebben velen van ons de indeling van de kamers in onze huizen heroverwogen. Ga echter niet te ver: hier zijn 5 klassieke fouten die je dagelijks comfort, of zelfs de kwaliteit van je slaap, kunnen beïnvloeden.

matelpro

1.    Het bed verkeerd plaatsen

Het bed moet idealiter in het midden van de kamer worden geplaatst en als het eenmaal geïnstalleerd is, moet je in staat zijn om zowel het raam als de deur te zien. Het bed is dan ook het eerste meubelstuk dat in een kamer wordt geplaatst.

2.    Open kasten

Dit is een van de huidige trends die we steeds meer zien bloeien op Instagram: open dressings. Kies echter beter voor een gesloten garderobe: die geeft meer privacy als je als eigenaar een rondleiding geeft, en houdt je kleding stofvrij. Plus, je loopt niet het risico om kleren te verfrommelen of te kreuken als je erlangs loopt!

3.    Flitsende kleuren…

Midden in de nacht plotseling wakker worden en geconfronteerd worden met een felrode muur: niet ideaal… Daarom raden we je aan om te kiezen voor grote zachtere kleuren. Lichte en/of pasteltinten zijn ideaal.

4.    Een bed zonder hoofdeinde

Het hoofdeinde van een bed is niet alleen decoratief: het bespaart je pijnlijke ontmoetingen met de muur! Als je kan (lees: er geld voor hebt), kies dan voor een gewatteerd of zelfs “gematrasseerd” model. Niet alleen mooi, vooral erg comfortabel.

5.    Bureauhoek in de slaapkamer

Niet doen! Het uitzicht op je bureau zou je ‘s nachts kunnen beletten om goed te slapen en hier komen werk en privé wel héél dicht bij elkaar in de buurt… Kies een andere kamer als je kan!